Τα σημεία «κλειδιά» για τη θωράκιση του Έβρου: Ανιχνευτές κίνησης, ραντάρ νύχτας, υπερσύγχρονα drones

Τα σημεία «κλειδιά» για τη θωράκιση του Έβρου: Ανιχνευτές κίνησης, ραντάρ νύχτας, υπερσύγχρονα drones

Αόρατοι» ανιχνευτές κίνησης και drone με απεριόριστη αυτονομία πτήσης είναι μεταξύ των τεχνολογικών μέσων νέας γενιάς που θα συγκροτούν το νέο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης. Το πιο εξελιγμένο μέχρι σήμερα ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι πάνω στον φράχτη.

  • Το πρώτο σημείο στο οποίο θα στηρίζεται είναι ότι θα υπάρχουν ανιχνευτές κίνησης οι οποίοι θα είναι αόρατοι. Με το που θα περνάει κάποιος από τον ανιχνευτή κίνησης αμέσως θα δίνεται σήμα στο πιο κοντινό κέντρο επιχειρήσεων.
  • Το δεύτερο είναι ότι θα υπάρχουν ραντάρ μέρας αλλά και νύχτας. Δηλαδή, όχι μόνο στις περιπολίες αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Επίσης, θα υπάρχουν drones τα οποία θα έχουν απεριόριστη αυτονομία. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς θα μπορούν να εποπτεύουν και να δίνουν εικόνα για το τι γίνεται, ακόμα και από το σι συμβαίνει και στο έδαφος της Τουρκίας.
  • Ακόμα, θα υπάρχουν κάμερες με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια  μέσα στο τουρκικό έδαφος.
  • Τέλος, η χώρα μας έχει ήδη προμηθευτεί πέντε οχήματα τα οποία, στην ουσία, είναι παντός εδάφους – μπορούν να πάνε από λάσπες και χιόνια μέχρι τα πιο κακοτράχαλα σημεία.

Την ίδια στιγμή, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αρχίζει συνομιλίες με συμμάχους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα λειτουργεί λίγα χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, που αποτελεί ενεργειακό κόμβο και στρατηγικής σημασίας σημείο.