iPhone 14: Αποκαλυπτήρια για το νέο υπερσύγχρονο τηλέφωνο της Apple – Τέλος στις κάρτες SIM, τα χαρακτηριστικά και οι καινοτομίες

Τέλος στην αγωνία των εκατομμύρια χρηστών συσκευών της Apple έδωσε ο CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ, ο οποίος σε εκδήλωση της εταιρίας προχώρησε σε αποκαλυπτήρια των χαρακτηριστικών των νεών iPhone 14. Επίσης αποκαλυπτήρια είχαμε για τα νέα AirPods και το AppleWatch.

Οι τιμές του iPhone 14 και τα χαρακτηριστικά

Το τελευταίο iPhone 14 θα ξεκινά από 799 δολάρια, ανακοίνωσε η Apple, δηλαδή στην ίδια τιμή εκκίνησης με το περσινό iPhone 13, αλλά με όλα τα νέα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 14 Plus θα ξεκινά από τα 899 δολάρια.

Η είδηση φέρνει ανακούφιση για όσους ανησυχούσαν για αυξήσεις τιμών. Πριν από την εκδήλωση, ορισμένοι περίμεναν ότι η Apple θα ανέβαζε την τιμή του τελευταίου iPhone 14 λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και πληθωριστικών πιέσεων.

Η πρώτη μεγάλη είδηση για το iPhone είναι ότι έρχεται το τέλος του Mini, ενώ το iPhone 14 θα διατίθεται σε μεγέθη οθόνης 6,1 και 6,7 ιντσών για το Max.

Σε ό,τι αφορά στην φωτογραφική μηχανή, το iPhone 14 είναι εφοδιασμένο με μια κύρια κάμερα 12 megapixel, με μεγαλύτερο και ταχύτερο αισθητήρα και κατά 49% βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο δεύτερος φακός στο πίσω μέρος της συσκευής (και σε διαγώνια διάταξη) είναι ένας υπερ-ευρυγώνιος. Η εμπρόσθια (selfie) κάμερα έχει και αυτή αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και κατά 38% καλύτερη απόδοση στο χαμηλό φωτισμό.

Η Apple αποκάλυψε και τη λειτουργία δορυφορικής συνδεσιμότητας που ονομάζεται Emergency SOS via Satellite. Το εργαλείο προορίζεται να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνούν όταν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας τους δεν λειτουργεί.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδίασε και κατασκεύασε συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε οι συσκευές iPhone 14 να μπορούν να συνδέονται σε δορυφόρους όταν δεν βρίσκονται κοντά σε επίγειο πύργο. Επιτρέποντας στους χρήστες να στρέψουν τη συσκευή τους προς έναν δορυφόρο, τον οποίο το τηλέφωνο θα βοηθήσει στον εντοπισμό του, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες για να λάβουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δημιούργησε έναν μηχανισμό συμπίεσης σύντομου κειμένου για τη συμπύκνωση των μηνυμάτων που χρειάζονται περίπου 15 δευτερόλεπτα για να σταλούν αν ο χρήστης έχει καθαρή θέα του ουρανού. (Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά περισσότερο αν κάτι όπως φυλλώματα είναι στη μέση).

Η Apple ανακοίνωσε επίσης, ότι η τελευταία σειρά iPhone εξαλείφει την ανάγκη για φυσική κάρτα SIM και χρησιμοποιεί μια ψηφιακή κάρτα «e-SIM».

Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλαπλές e-SIM στην ίδια συσκευή και να έχετε πολλαπλά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας και αριθμούς τηλεφώνου στο ίδιο τηλέφωνο. Αποτρέπει επίσης άλλους από το να αφαιρέσουν τη φυσική κάρτα SIM, εάν το iPhone σας χαθεί ή κλαπεί. Η Apple δήλωσε ότι όλα τα αμερικανικά μοντέλα iPhone δεν θα διαθέτουν πλέον το κάρτα SIM.

Τα νέα AirPods

Η τελευταία γενιά των AirPods Pro της Apple θα είναι διαθέσιμη στην τιμή των 249 δολαρίων από τις 9 Σεπτεμβρίου.