Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας ήθελε να μου δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ

Για υποκρισία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μάλιστα, σε συνέντευξή της ισχυρίζεται για πρώτη φορά πως ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, θέλησε να της δείξει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ενός κρατούμενου που είχε η ΕΥΠ την εποχή που ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

«O ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει. Η παρακολούθηση αφορούσε κρατούμενο ο οποίος υποτίθεται σχεδίαζε να ‘’φάνε έναν ΣΥΡΙΖΑΙο’’. Τότε είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις και τους είχα πει: “να προσέχεις ποιοι σου δίνουν και τι σου δίνουν και για ποιον λόγο. Αν ως πρωθυπουργός της χώρας διαβάζεις απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών κρατουμένων, είσαι σε πολύ κακό δρόμο”».

Παράλληλα, σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος, όπως και η Νέα Δημοκρατία. Η ΕΥΠ δεν λειτούργησε ποτέ ως Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αλλά ως κομματικό και κυβερνητικό παραμάγαζο, έκθετο και ευάλωτο σε παράνομες εντολές και στην παρείσφρηση ξένων υπηρεσιών εν γνώσει των κυβερνώντων».

Υποστηρίζει πως «κανείς δεν επιθυμεί την πραγματική αποκάλυψη της αλήθειας. Ούτε και ο κ. Ανδρουλάκης το επιθυμεί, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί την υπόθεση για κομματικό όφελος χωρίς όμως να δέχεται να λάβει την ενημέρωση που του προσφέρουν και η οποία δεν αφορά τον ίδιο ιδιωτικά αλλά τον ελληνικό λαό».

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου προτείνει να καταργηθεί το μοντέλο της ΕΥΠ το οποίο χαρακτηρίζει αποτυχημένο.

«Είναι αποδεδειγμένο πια, εδώ και χρόνια, ότι, δυστυχώς, λόγω της βαθιάς διάβρωσής της, των εσωτερικών φραξιών, της οργιώδους κομματικοποίησης της ηγεσίας και των ανώτερων κλιμακίων και της έλλειψης δικλίδων ανεξαρτησίας και δημοκρατικών εγγυήσεων αλλά και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού, η ΕΥΠ δεν λειτουργεί ως Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας αλλά ως κυβερνητικό και κομματικό εργαλείο εκβιασμών, κουτσομπολιού και πληροφοριών της κλειδαρότρυπας αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στο κομμάτι της εθνικής ασφάλειας που είναι το πραγματικό αντικείμενό της», λέει στην εφημερίδα.