Ψυχάρα η Ελλαδάρα έφυγε για οχτάδα! Η Γαλανόλευκη αγχώθηκε αλλά λύγισε την Τσεχία

Της βγήκε η ψυχή αλλά στο τέλος έκανε τη δουλειά! Η Ελλάδαρα, έστω με αρκετό άγχος, κατόρθωσε στο φινάλε να ξορκίσει τον κακό της δαίμονα, την Τσεχία. Έπειτα από ένα ματς για γερά νεύρα, επικράτησε 94-88 και έφυγε για την οχτάδα του Eurobasket όπου θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία την Τρίτη (13/9, 21.30) για μια θέση στη μάχη των μεταλλίων.

Η Τσεχία είχε πικράνει δυο φορές την Εθνική στις τελευταίες δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και Προολυμπιακό Τουρνουά 2021) και για μεγάλο διάστημα της έβαζε δύσκολα και στην Mercedes Benz Arena. Τα ελληνικά τρίποντα δεν έβρισκαν στόχο (12/39 3π.), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβλεπε δυο και τρεις να τον μαρκάρουν σε κάθε φάση και η άριστα διαβασμένη ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ φάνταζε έτοιμη για… τρίτη ζημιά.

Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Τελικά, το κακό για τη Γαλανόλευκη δεν τρίτωσε. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη τα… έβαλε με όλους στην επανάληψη και από τους 4 πόντους του πρώτου ημιχρόνου τελείωσε με άλλη μία εντυπωσιακή βραδιά: 27 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Μάλιστα, έβαλε δυο καθοριστικά τρίποντα στην 4η περίοδο. Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε πολύτιμες βοήθειες στην τελική ευθεία από τον Ιωάννη Παπαπέτρου (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ), τον Κώστα Σλούκα (10 πόντοι) και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (8 πόντοι, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), ενώ στο κακό πρώτο μέρος έμεινε στο ματς χάρη στην υπερπροσπάθεια του Νικ Καλάθη (14π., 5ρ., 6ασ.).