Ακρίβεια στα καυσόξυλα ενόψει χειμώνα – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και ενόψει του δύσκολου χειμώνα αναζητούν οι πολίτες, οι οποίοι νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε παραγγελίες σε καυσόξυλα και πέλετ, προκειμένου να «αποφύγουν» τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η ζήτηση στα καυσόξυλα έχει εκτοξευτεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως παρατηρούν οι επαγγελματίες αντίστοιχα όμως και οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, όπως διαπιστώνουν οι καταναλωτές. Στην Αττική καταγράφονται αυξήσεις που φτάνουν έως και το 30% ενώ στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται ανατιμήσεις ακόμη και κατά 60% σε κάποιες περιπτώσεις. Μεγαλύτερες συγκριτικά είναι οι αυξήσεις για πέλετ.

Στο πλαίσιο αυτό και εξαιτίας των ανοδικών τάσεων που εμφανίζουν οι τιμές όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε παρέμβαση προκειμένου να «προλάβει» φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, όπως άλλωστε προανήγγειλε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αισχροκέρδεια λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου». Εντός της εβδομάδας αναμένεται, όπως είπε, και σχετική σύσκεψη στο υπουργείο με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς.