Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα πάει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Τη Δευτέρα στη μία η ώρα Ελλάδος θα τελεστεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από χθες η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στην παλαιότερη αίθουσα του παλατιού του Γουέστμινστερ και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, με τους Βρετανούς να σχηματίζουν τεράστιες ουρές και την αναμονή να διαρκεί πολλές-πολλές ώρες.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ένα ιστορικό γεγονός, θα παραστούν ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα -ένα ιστορικό γεγονός- θα διεξαχθεί με κάθε μεγαλοπρέπεια και με όλα όσα συνοδεύουν μια επίσημη, πλήρη, κρατική κηδεία, κατά τους όρους που χρησιμοποιούν στη Βρετανία. Αντίστοιχη κηδεία είχε να γίνει στο Λονδίνο από το 1965 και τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η guest list, ποιοι ηγέτες χωρών θα πάνε, ποια μέλη βασιλικών οικογενειών [λίστα]
Στο Λονδίνο αναμένονται τη Δευτέρα να βρίσκονται άνω του 1 εκατ. επισκέπτες, που θα καταφθάσουν από διάφορες πόλεις της Βρετανίας αλλά και το εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, το «παρών» θα δώσουν δεκάδες ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο, η ηγεσία της ΕΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης (δείτε αναλυτικά τη λίστα όσων θα παρευρεθούν εδώ).

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της. Δεν προσεκλήθη ο πρωθυπουργός αλλά η ΠτΔ, καθώς οι προσκλήσεις από το Παλάτι απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και όχι κυβερνήσεων.