Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που οι Αρχές ακινητοποιούν τον άνδρα που ακούμπησε το φέρετρο – Γιατί ήταν περίεργη η στάση του πριν

Χιλιάδες πολίτες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων τις τελευταίες ημέρες έξω από την Αίθουσα του Γουέστμινστερ όπου έχει εκτεθεί η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ. 

Ως και 14 ώρες μπορεί να περιμένει κάποιος για να περάσει να αποτίσει φόρο τιμής στη Βασίλισσα. Πάντως, ένας άνδρας αψήφησε την αναμονή και όχι μόνο περίμενε αλλά ξέφυγε από την ουρά των πενθούντων και άγγιξε το φέρετρο της Βασίλισσας, αφήνοντας άναυδους τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνδρας συμπεριφερόταν «περίεργα» και  αφού «περίμενε 14 ώρες μέχρι να πλησιάσει αρκετά κοντά» στο φέρετρο, έτρεξε το ακούμπησε και σήκωσε λίγο τη βασιλική σημαία που βρισκόταν σε αυτό, αφού πρώτα έριξε ένα κοριτσάκι.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και έριξαν τον άνδρα στο δάπεδο, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν επιτόπου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ, καθώς η ζωντανή μετάδοση από το εσωτερικό της αίθουσας διακόπηκε για λίγο. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι ένας άνδρας συνελήφθη στο «Westminster Hall» ως ύποπτος για αδίκημα δημόσιας τάξης και παραμένει υπό κράτηση. Άγνωστοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον άνδρα σε αυτή την πράξη.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την περίεργη, ως και αλλοπρόσαλλη, συμπεριφορά του άνδρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την κηδεία της Βασίλισσας. Μιλώντας στη MailOnline, ο Τζον Ουίλιαμς, ο οποίος βρισκόταν στην ουρά μαζί με τον «δράστη», πριν εκτυλιχθεί το περιστατικό, υποστήριξε: «Μου έκανε εντύπωση καθώς ήμασταν στην ουρά για 14 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος και ήταν λίγο πιο μπροστά από εμάς. Τον προσέξαμε καθώς ξεχώριζε. Και ξεχώριζε, επειδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στην ουρά μιλούσαν μεταξύ τους και αλληλεπιδρούσαν, αυτός δεν έκανε τίποτα. Είδα μερικούς ανθρώπους δίπλα του να προσπαθούν να πιάσουν κουβέντα, αλλά εκείνος έδειχνε κλειστός στον εαυτό του».