Κομποσκοίνια κρεμασμένα σε… δενδρύλλια κάνναβης σε μοναστήρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί, αλλά και οι μοναχοί, καθώς μέσα στον περίβολο της Ιεράς Μονής Σαββαθιανών στο Ηράκλειο, είχαν καταφέρει να φτιάξουν μια φυτεία χασίς!

Σύμφωνα με τη neakriti.gr ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και η Δίωξη Ναρκωτικών στο Ηράκλειο εντόπισαν την χασισοφυτεία και «άλωσαν» ένα πραγματικό οχυρό, που είχε στηθεί στις παρυφές του μοναστηριού και είχε μετατραπεί σε μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης. Μάλιστα, η χασισοφυτεία θα «έβγαζε» πάνω από ένα τόνο χασίς.

Οι δράστες εικάζεται ότι πέρασαν και ως προσκυνητές και μέσα από το μοναστήρι για να βεβαιωθούν πως παρόλο που ήταν σε απόσταση «αναπνοής» από τις εγκαταστάσεις, η φυτεία παρέμενε αθέατη.

Δεν δίστασαν μάλιστα να κρεμάσουν ακόμα και κομποσκοίνια πάνω στα δενδρύλλια.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκοψαν τα συρματοπλέγματα στην περίφραξη του μοναστηριού και πέρασαν στην πυκνή ρεματιά που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις. Ισοπέδωσαν δύο εκτάσεις κόβοντας δέντρα και θάμνους για να εγκαταστήσουν τις δύο φυτείες, δημιουργώντας ένα πραγματικό οχυρό και ένα δίκτυο με τούνελ ανάμεσα στην βλάστηση, το οποίο συνέδεσε τα δύο επίπεδα, το χώρο του παρατηρητηρίου και τις εξόδους διαφυγής, που είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν.

Είχαν δημιουργήσει λιμνοδεξαμενή για το πότισμα των 1.152 δενδρυλλίων. Στην κάτω πλευρά είχε εγκατασταθεί το στρατηγείο, ο χώρος όπου έμειναν οι καλλιεργητές της φυτείας. Ετοίμαζαν εκεί φαγητό, ενώ ακριβώς δίπλα σε στεγασμένο χώρο ξέραιναν την κάνναβη, την οποία φρουρούσαν. Στο σημείο βρέθηκαν σακιά με 27 κιλά χασίς έτοιμο για πώληση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti.gr