Ζεμπίλης: Όπως ενημέρωσα ήδη από χθες, τα απορρίμματα της Ν/Κ Εύβοιας θα οδηγούνται στο ΧΥΤΑ Θήβας με απόφαση Κ. Σκρέκα. Προέχει τώρα η επιτάχυνση των έργων στους ΧΥΤΑ Χαλκίδας και Θήβας.

Όπως υπήρξε σχετική ενημέρωση ήδη από χθες, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης είχε αλλεπάλληλα τηλεφωνικά ραντεβού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, κατά την προχθεσινή και χθεσινή ημέρα, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση για τη μεταφορά των αποβλήτων από τους Δήμους Καρύστου, Κύμης – Αλιβερίου και Ερέτριας στο ΧΥΤΑ Θήβας μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Πράγματι η απόφαση του ΥΠΕΝ,  αποτελεί την βέλτιστη επιλογή για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα το κόστος για τη μεταφορά των απορριμμάτων των άνωθεν τριών δήμων της νότιας και κεντρικής Εύβοιας. Επίσης, είναι σημαντικό ότι δεν επιβαρύνεται ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας. Με τον τρόπο αυτό, και αφού έχει προηγηθεί η απόφαση για την διάθεση των απορριμμάτων των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων στο ΧΥΤΑ Τρικάλων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ολοκληρώνεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το ζήτημα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων της Εύβοιας, που έκανε δεκτές πλήρως τις προτάσεις των τοπικών μας κοινωνιών. 

«Αναμφίβολα, λοιπόν, πρόκειται για μία θετική εξέλιξη. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, που αφουγκράστηκε τις ανησυχίες μας και έκανε αποδεκτή την πρόταση μας για μεταφορά των αποβλήτων της νότιας Εύβοιας στο ΧΥΤΑ Θήβας. Η συγκεκριμένη απόφαση μας δίνει πολύτιμο χρόνο, ώστε να επιταχύνουμε την προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, καθώς και για το νέο κύτταρο στο ΧΥΤΑ Θήβας, ώστε να έχουμε μία ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή μας», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.