Αιματηρή συμπλοκή στη Θήβα

Έβγαλε «λαβράκια» και μάλιστα πολλά η αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποίησαν δεκάδες αστυνομικοί από υπηρεσίες της Βοιωτίας στον οικισμό των Ρομά στο Πυρί Θηβών λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης, καθώς έπεσαν στα χέρια τους τρεις από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου και ένας φυγόποινος.

Οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε 59 άτομα, από τα οποία προσήχθησαν 12 και συνελήφθησαν τέσσερα. Μεταξύ αυτών ήταν οι τρεις Ρομά που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου μέσα στον οικισμό, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Θηβών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες και τέσσερις συνεργοί του που δεν εντοπίστηκαν ταυτοποιήθηκαν και ως δράστες της κλοπής που είχε γίνει την ίδια ημέρα από ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, σε περιοχή της Θήβας.

Ο τέταρτος που συνελήφθη είναι ένας Ρομά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θηβών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή περιορισμού οκτώ ετών σε ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, για σύσταση συμμορίας, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απλή σωματική βλάβη και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, που διέπραξε στην περιοχή κοντά στον οικισμό στο διάστημα από τις 26 Οκτωβρίου 2019 ως τις 17 Ιανουαρίου του 2020. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.