Πρώτη και καλύτερη! Ωραία η Εθνική Ελλάδας του Πογιέτ έκλεισε θεαματικά τη φάση των ομίλων στο Nations League

Η Εθνική Ελλάδας είχε ενθουσιασμό, πάθος, ένταση κι έκλεισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Nations League. Η Γαλανόλευκη πάτησε… γκάζι στο δεύτερο 45λεπτο, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε φάσεις, σκόραρε δύο γκολ και επικράτησε 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας στο γήπεδο της Ριζούπολης χάρη στα τέρματα των Πέλκα, Μασούρα και Μάνταλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε πίσω την κακή παρένθεση της ήττας απ’ την Κύπρο στη Λάρνακα και τελείωσε τον όμιλο με την πέμπτη νίκη της σε έξι αγωνιστικές έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς το εισιτήριο για την άνοδο στη League B. Παράλληλα, εξασφάλισε μια δεύτερη ευκαιρία εφόσον δεν πάρει την απευθείας πρόκριση για το Euro 2024 μέσα απ’ τη διαδικασία των κλασικών προκριματικών. Και τούτο διότι «κλείδωσε» ότι θα συμμετάσχει στα πλέι οφ απ’ όπου θα καθοριστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες που θα δώσουν το παρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Προέχουν όμως τα προκριματικά, η κλήρωση για τα οποία θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου…

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Την ίδια στιγμή όμως, το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογιέτ έδειξε ότι μέσα απ’ τα ματς του Nations League, δημιούργησε ένα καλό και ανταγωνιστικό γκρουπ που δείχνει ικανό για να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Γαλανόλευκη είναι και πάλι ομάδα, βγάζει υγεία, βγάζει πάθος, βγάζει διάθεση και διαθέτει υλικό που δείχνει να έχει προοπτικές προόδου και βελτίωσης…

Η εξέλιξη του ματς

Η Εθνική μπήκε εξαιρετικά στο γήπεδο και κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ (1-0) προτού συμπληρωθεί ένα τέταρτο. Στο 14′, έπειτα από σέντρα του Μπάλντοκ, ο Φάρελ μπερδεύτηκε με έναν συμπαίκτη του, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέλκας που ήταν σε ετοιμότητα με κεφαλιά σκόραρε από κοντά.

Άμεσα όμως ήρθε η απάντηση απ’ τη Βόρειο Ιρλανδία. Στο 18′ η ελληνική άμυνα αδράνησε και ο Λέιβερι, ο οποίος έμεινε αμαρκάριστος, εκτέλεσε από κοντά τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Η Ελλάδα μάλλον αιφνιδιάστηκε απ’ την ισοφάριση των Βορειοϊρλανδών και δεν συνήλθε μέχρι το ημίχρονο. Εκεί φαίνεται όμως ότι τα λόγια του Πογιέτ αφύπνησαν τους διεθνείς που βγήκαν στο γήπεδο με διαφορετική διάθεση. Απ’ το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η Ελλάδα άρχισε να αποδίδει εμφανώς καλύτερο ποδόσφαιρο και η κυριαρχία της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 55′. Ο Μάνταλος κι ο Μπακασέτας άλλαξαν ωραία και με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα που έφτασε στα πόδια του Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 2-1.

Στο 80′ η ελληνική ομάδα βρήκε ένα τρίτο γκολ με καταπληκτικό σουτ του Μάνταλου, ο οποίος κεραυνοβόλησε από μακρινή απόσταση διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (92′ Γούτας), Μπακασέτας (76′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (76’Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67′ Φούντας), Ιωαννίδης (67′ Δουβίκας).

Β. Ιρλανδία: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68′ Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76′ Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον (9′ Σαβίλ), Μαγκένις (77′ Μακμέναμιν), Λέιβερι (68′ Γουάιτ).

Βαθμολογία
Ελλάδα 15
Κόσοβο 9
Β. Ιρλανδία 5
Κύπρος 5
Oι αγώνες της Εθνικής
02.06.2022: Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1 (39’ Μπακασέτας)
05.06.2022: Κόσοβο – Ελλάδα 0-1 (36’ Μπακασέτας)
09.06.2022: Ελλάδα – Κύπρος 3-0 (8’ Μπακασέτας, 20’ Παυλίδης, 49’ Λημνιός)
12.06.2022: Ελλάδα – Κόσοβο 2-0 (71’ Γιακουμάκης, 90’ Μάνταλος)
24.09.2022: Κύπρος – Ελλάδα 1-0 (18’ σουτ Τζιωνής)
27.09.2022: Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (14′ Πέλκας, 55′ Μασούρας, 80′ Μάνταλος – 18′ Λέιβερι)