Σ.Κεδίκογλου: Ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την πάταξη φαινομένων κακομεταχείρισης ιπποειδών

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την πάταξη των φαινομένων κακομεταχείρισης ιπποειδών, αλλά και οποιουδήποτε είδους ζώου, που καταβάλλει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, είχε σήμερα εποικοδομητική συνάντηση με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου προστασίας ιπποειδών «Ιππόθεσις», κα. Ρόζα Ρούσσου. 

Αρχικά, ο κ. Κεδίκογλου υπενθύμισε ότι υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των κακοποιητικών συμπεριφορών και ζήτησε για το σκοπό αυτό την αρωγή και τη συστηματική επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων  φορέωνΗ σύσφιξη των διμερών σχέσεων, αφορά κατά κύριο λόγο σε επίπεδο πληροφόρησης περιπτώσεων παραβατικών περιστατικών. 

«Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει αποτελεσματικότητα στην καταγραφή, καταπολέμηση και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες», σημείωσε και τόνισε ότι «Καταφέραμε ως Υπουργείο, με προσωπική συστηματική προσπάθεια, να εκδοθεί επιτέλους Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για την ταυτοποίηση και ιχνηλάτηση δεσποζόμενων ιπποειδών»

Κατά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός εισηγήθηκε την αποστολή οδηγίας όπου θα χρησιμοποιηθεί από στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τη διευκόλυνση του έργου τους με στόχο τη διασφάλιση της ευζωίας των ιπποειδών.  

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Σωματείου, δήλωσε ικανοποιημένη από την άμεση  ανταπόκριση και ευαισθητοποίησή του κ. Κεδίκογλου για το  συγκεκριμένο θέμα και επικεντρώθηκε στα προβλήματα της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής, της εγκατάλειψης και της κακοποίησης. Η κα. Ρούσου εκτίμησε ότι αυτό που επείγει είναι η χαρτογράφηση, η καταγραφή των ζώων και η επεξεργασία θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση της στρατηγικής για την προστασία των ιπποειδών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχει ήδη προχωρήσει σε αυστηρές και ρητές συστάσεις προς όλες τις συναρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί ευζωίας των ζώων, ιδιαιτέρως των ιπποειδών, κατά τη μεταφορά τους.

Στη συνάντηση, μετείχαν η συνεργάτιδα της Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κα. Αναστασία Χαραλαμποπούλου, η Σύμβουλος του ΥφΑΑΤ κα. Μαρίνα Χριστοπάνου και ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου.