Τα προϊόντα που πρέπει να ξέρεις αν είσαι vegan στην Ελλάδα

Στη 1 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας και είναι η ευκαιρία, ακόμα κι αν δεν είμαστε χορτοφάγοι, να γίνουμε …για μία μέρα!

Η ελληνική αγορά, μετά από τη στροφή πολλών ανθρώπων στη χορτοφαγία και στην αυστηρή χορτοφαγία (vegan), έχει αρχίσει να κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα με νέα brands που παράγουν ή προωθούν προϊόντα για χορτοφάγους.

Εμείς επιλέξαμε μερικά από αυτά τα brands που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!

Vegan Act

Το VeganAct σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, παράγει προϊόντα υποκατάστατα κρέατος από σνίτσελ έως λουκάνικα και από κιμά σόγιας μέχρι κοτόπουλο cordon bleu.

Megas Yeeros

Η εταιρεία Megas Yeeros σε συνεργασία με την Mega meatless, διαθέτει σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης κατεψυγμένα 100% plant based κεφτεδάκια, γύρο, κοτομπουκιές και σουβλάκια, όλα φτιαγμένα από όσπρια υψηλής πρωτεϊνικής αξίας.

Fytro

Η εταιρεία Fytro διαθέτει προϊόντα που είναι υποκατάστατα κρέατος, όπως κυμάς σόγιας και κεμπάπ σόγιας. Επιπλέον, έχει και μεγάλη πληθώρα άλλων προϊόντων, όπως ρυζογκοφρέτες, ροφήματα αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης, κινόα, νιφάδες βρώμης, κ.α.

Nutree

Οι μπάρες της Nutree είναι το πρωτεϊνικό σνακ του μέλλοντος. Είναι 100% φυτικά με υλικά όπως πρωτεΐνη αρακά και σόγιας, βούτυρο κάσιους, πάστα χουρμά, κ.α. θα το βρεις σε επιλεγμένα καταστήματα και στο e-shop της εταιρείας.