Κοντζιάς – Ο τυχοδιώκτης της πολιτικής «έφαγε» ήττα.

Ο τυχοδιώκτης της πολιτικής εμφανίζεται ως ο ήρωας του Δήμου του, δηλώνοντας παραίτηση από το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ τη μία μέρα, για να κάνει νάζια την επομένη στους λοιπούς αυτοδιοικητικούς συναδέλφους του. Κι αν ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού έκανε λόγο για κίνηση του ΦΟΔΣΑ που «χρήζει είτε ψυχιατρικής εξήγησης είτε πρόκειται για καθαρό εκβιασμό», το ίδιο μπορεί να σκεφτεί κάποιος και για τη δική του κίνηση.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών παραμένει. Όλη η χώρα γελά μαζί μας. Και κάποιοι έχουν μείνει στην νοοτροπία του λαϊκισμού, με την πεποίθηση ότι οι πολίτες μπορούν να ξεγελαστούν με τέτοια τερτίπια και παιχνιδάκια. Σοβαρότης μηδέν!

Και για την ιστορία, ο Κοντζιάς «έφαγε» ήττα. Όπως αναφέρει και το Ιστιαία news: «Ήττα Κοντζιά στην υπόθεση διάθεσης των απορριμμάτων δήμων της νοτιοκεντρικής Εύβοιας, με “σθεναρή αντίδραση” του (όπως διαβάσαμε) την παραίτηση του από το ΔΣ του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας που αποτελείται από Δημάρχους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν πέρασε η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, σχετικά με μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Θήβας, και επικράτησε η συλλογική απόφαση των φορέων της αυτοδιοίκησης. Τελικά, οι ιδιώτες της Εύβοιας θα μεταφέρουν απορρίμματα και απόβλητα κατά 50% στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και 50% στο ΧΥΤΑ Άμφισσας.

  • Ο Δήμος Καρύστου στον ΧΥΤΑ Θήβας.
  • Ο Δήμος Ερέτριας στον ΧΥΤΑ Άμφισσας.
  • Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
  • Οι Δήμοι Χαλκίδας και Διρφύων Μεσσαπίων όταν τελειώσουν από τα Τρίκαλα θα ακολουθήσει 50-50 σε Άμφισσα και Ιστιαία.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται η μεταφορά απορριμμάτων από τον Πύργο Ηλείας στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας κατά την θητεία της κ. Λίνας Ευσταθίου, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις συμβούλων των αντιπολιτεύσεων και δημοτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού.

Τώρα, υπάρχει αντιπολίτευση;

Γίνονται συνεδριάσεις με φυσική παρουσία;

Που πήγε η αντίδραση των πολιτών;»

Ας ψάξει άλλον τρόπο ο Δήμαρχος να επιδείξει αυτοδιοικητική συνείδηση λοιπόν.