Η Δημοτική Αρχή της Βάκα έχει χάσει την μπάλα. Σε προκάτ αίθουσες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρτάκης

Τραγελαφικά είναι όσα συμβαίνουν στο Δήμο Χαλκίδας, με μία Δημοτική Αρχή και μια Δήμαρχο στην κεφαλή, να έχουν χάσει τη μπάλα και να μην μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα πιο απλά της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ πλέον η ανικανότητά τους προβάλει επικίνδυνη και για την ασφάλεια τους.

Τρανταχτό δυσάρεστο παράδειγμα, ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος που προέκυψε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης, όπου η οροφή υποχώρησε και ευτυχώς που δεν είχαμε τραυματισμούς. Αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν, μετά από τόσα δελτία τύπου λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, με τα οποία πανηγύριζαν στο Δήμο Χαλκίδας, ότι γίνονταν εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων, να φτάνουμε ένα μήνα μετά, για αναζήτηση λύσης αποκατάστασης της οροφής και τα παιδιά να στοιβάζονται σε προκάτ αίθουσες, ώστε να μην χάσουν άλλες ώρες μαθήματος. Καθότι οι οροφές δεν πέφτουν έτσι απλά… Το πρόβλημα προϋπήρχε, αλλά ουδείς δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Εκ των υστέρων, η Δήμαρχος ενημέρωσε πως κατόπιν στατικού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης της οροφής, για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων. Όπως ενημέρωσε, ο Δήμος ήδη εκπονεί τις απαραίτητες μελέτες και αιτήθηκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να γίνουν οι εργασίες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Επιπλέον σημείωσε ότι, ως προσωρινή λύση, προτείνεται να εγκατασταθούν από τον Δήμο επιπλέον 4 προκατασκευασμένες αίθουσες μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε τις δηλώσεις της Δημοτικής Συμβούλου, κ.Ελένης Μιτζιφίρη, η οποία τόνισε σε ανάρτησή της – παραθέτοντας και την ανακοίνωση της Δημάρχου, αμέσως μετά το συμβάν:

«Δημοτικές Σχολικές Κτιριακές εγκαταστάσεις ώρα μηδέν! Ακόμη περιμένουμε το κλιμάκιο μηχανικών του δήμου για τον έλεγχο στατικότητας των σχολείων! Αγαπητοί γονείς, Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, κ. Ε. Βάκα, διακόπτεται προσωρινά η διά ζώσης λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αρτάκης “για τρεις (3) ημέρες και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 28/09/202 έως και την Παρασκευή 30/09/2022, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος της οροφής του κτιρίου και εργασίες αποκατάστασης, μετά από ζημιές που προκλήθηκαν σήμερα 27/09/2022”. Υ.Γ Είναι το ίδιο σχολείο, που παρέμεινε κλειστό πάλι για τρεις (3) ημέρες, μετά από διακοπές δέκα πέντε (15) ημερών !!! για αλλαγή στον καυστήρα του. Και να φανταστείτε ότι, είναι το πιο προσεγμένο από τα σχολεία της Δ.Ε. Ν. Αρτάκης! Κατά τ’ άλλα, στον εορτασμό της “ίδρυσης ” (μετεγκατάσταση το σωστό), της Ν. Αρτάκης, ο μπουφές ήταν πλούσιος!!! Και οι φωτογραφίες είχαν την τιμητική τους!»

Εν κατακλείδι, η θητεία της Έλενας Βάκα ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο κι ακόμα δεν έχουν μάθει η ίδια και η ομάδα της να διοικούν και να διαχειρίζονται τα προβλήματα των πολιτών.