Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ο ένας στην Δύση και ο άλλος στην Ανατολή στην «οικογενειακή φωτογραφία» στην Πράγα

Κοντά στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Λιζ Τρας και μακριά από τον Ταγίπ Ερντογάν στάθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην «οικογενειακή φωτογραφία» της άτυπης συνόδου της Πράγας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως θα δείτε στις φωτογραφίες είναι πάνω αριστερά στην γωνία και ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στο κέντρο προς τα δεξιά και 4 θέσεις δίπλα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δυο ηγέτες δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα πριν και μετά την φωτογράφιση ενώ όταν πέρασε σχετικά δίπλα από τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ταγίπ Ερντογάν γύρισε αλλού και χαιρέτισε τον πρώτο ηγέτη που βρήκε μπροστά του.

Δείτε και άλλα στιγμιότυπα

Ο Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας 
Νωρίτερα με τον Εμανουέλ Μακρόν 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωθυπουργό της Εσθονίας και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας 
Με την πρωθυπουργό της Βρετανίας 

Μέχρι στιγμής όπως δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια τελευταία εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης, οπότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το ζήτημα αυτό.

Από εκεί και πέρα, αύριο ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως ξέρετε, το αυριανό είναι ένα άτυπο Συμβούλιο Κορυφής στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που γίνεται στην Πράγα. Ακολουθεί το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ό,τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πάντοτε το κάνει με αποτελεσματικότητα.