Ρεπορτάζ της Deutsche Welle για την Κεντρική Εύβοια για τα προβλήματα που δημιουργεί η υπερβολική εγκατάσταση των αιολικών με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Σπανού

Πρεμιέρα έκανε χθες το ρεπορτάζ του γνωστού Γερμανικού έγκυρου καναλιού της Deutsche Welle αφιερωμένο στα προβλήματα απο την υπερβολική εγκατάσταση αιολικών στο νησί της Εύβοιας.
Τα γυρίσματα έγιναν αρχές Σεπτέμβρη στην Κεντρική΄ Εύβοια που θίγεται άμεσα από τα 51 αιολικά που έδωσε έγκριση το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Νημποριό και τον αρχαιολογικό χώρο που θίγει εκεί που πήρε έγκριση λίγους μήνες πριν στις αρχές Μαίου.

Επίσης στα παρατημένα κουφάρια από αιολικά από παλιές εγκαταστάσεις που σκανδαλωδώς δεν έχουν αποκατασταθεί και δείχνει την εικόνα από το μέλλον και της Κεντρικής Εύβοιας.

Συνέντευξη έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς κύριος Φανής Σπανός

ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας Αναστάσιος Μπαλτάς που μίλησε για την καταστροφή που έρχεται στην Κεντρική Εύβοια αναφορικά με την περιβαλλοντική μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου που είναι γνωστός από το καλοκαίρι και στα σημαντικά δάση που έχουν μείνει ακόμη ανέπαφα εκεί.

ο Γιάννης Καπρής αντιπρόεδρος του συλλόγου Νημποριού που μίλησε για την περιοχή του Νημποριού και τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο που θίγεται άμεσα εκεί.

μπορείτε να παρακολουθήσετε το 5λεπτό video στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.dw.com/en/activists-protest-against-wind-parks-in-greece/av-63254378?fbclid=IwAR1R7emx6QoSmsfy2CbEsnuiHaZglVbHU46ujsNNJhTFce3flOTD3MesXjY