Πρωτοφανές: Τον έβαλαν σε σακούλα για να τον πάνε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ακόμα ζωντανός

Ένας ασθενής μπορεί να ήταν ζωντανός όταν μεταφέρθηκε σε… νεκροτομείο του Περθ στην Αυστραλία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που ερευνά δικαστήριο.

Και απόπειρα συγκάλυψης

Το δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι διερευνά τους ισχυρισμούς, τους οποίους μετέδωσε πρώτο το Business News και οι οποίοι περιλαμβάνουν αναφορές ότι ζητήθηκε από έναν γιατρό να αναπροσαρμόσει το πιστοποιητικό θανάτου του άνδρα σε μια προφανή προσπάθεια να συγκαλυφθεί το περιστατικό.

«Αφού έλαβε ειδοποίηση από έναν γιατρό του νοσοκομείου Rockingham για τον θάνατο ενός 55χρονου άνδρα, το δικαστήριο του ιατροδικαστή τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, άρχισε να διερευνά αν ο θάνατος είναι θάνατος που πρέπει να δηλωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος. «Το δικαστήριο δεν δημοσιοποιεί καμία από αυτές τις έρευνες».

Στο δημοσίευμα του Business News υποστηρίζεται ότι ο ασθενής ήταν ακόμη ζωντανός όταν τοποθετήθηκε σε σάκο πτώματος χωρίς να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου.

Ένας γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο του Rockingham κλήθηκε να πιστοποιήσει τον θάνατο μία ημέρα αργότερα και φέρεται να ανακάλυψε φρέσκο αίμα στη νοσοκομειακή ρόμπα του άνδρα από ένα σκίσιμο σε ένα από τα χέρια του.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα μάτια του άνδρα ήταν ανοιχτά, δύο άκρα είχαν αλλάξει θέση στο σάκο του πτώματος είχε ανοίξει το φερμουάρ.

Άλλο προσωπικό φέρεται να επιβεβαίωσε ότι τα μάτια του άνδρα ήταν κλειστά και ότι είχε ντυθεί με καθαρή ρόμπα πριν μεταφερθεί από θάλαμο στο νεκροτομείο, γεγονός που ώθησε τον γιατρό να καταγράψει τον θάνατο ως επελθόντα στις 6 Σεπτεμβρίου.

Όταν ένας υπεύθυνος κηδειών αμφισβήτησε την ημερομηνία στο πιστοποιητικό θανάτου, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου φέρεται να ζήτησαν από τον γιατρό να αναπροσαρμόσει τον θάνατο. Εκείνος αρνήθηκε και φέρεται ότι έκτοτε παραιτήθηκε από τη θέση του στο νοσοκομείο.