Σκυλί βασανίζεται με ηλεκτροσόκ από τον ιδιοκτήτη του – Βίντεο ντοκουμέντο με την προκλητική επίδειξη δύναμης

Μια απίστευτη κτηνωδία ενός αθώου σκυλιού βλέπει το φως της δημοσιότητας, με τον ιδιοκτήτη του να του έχει περάσει ηλεκτρικό κολάρο, το οποίο ενεργοποιεί κάθε φορά που αυτό απομακρύνεται από κοντά του. Το σκυλί, όπως είναι φυσικό, υποφέρει από το ηλεκτροσόκ και ο ήχος των ουρλιαχτών του ραγίζει καρδιές.

Το βίντεο με τον ιδιοκτήτη του σκυλιού να παραδέχεται την κτηνωδία βγήκε στη δημοσιότητα από το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο και απεικονίζεται τόσο η… ομολογία του όσο και ο σκληρός βασανισμός του ζώου, το οποίο υποφέρει.

«Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά ‘εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο’. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη», λέει αυτός που κατήγγειλε το περιστατικό.

Η προκλητική επίδειξη ισχύος του ιδιοκτήτη

Ένας άντρας τραβάει βίντεο τον ιδιοκτήτη, την ώρα που κάνει αυτή την αποτρόπαια επίδειξη ισχύος, δείχνοντας ότι με το ηλεκτρικό κολάρο ελέγχει πλήρως τον σκύλο του. Το αφήνει ελεύθερο, χωρίς λουρί αλλά με περασμένο το κολάρο και φωνάζει «Ίρμα, έλα εδώ», ενώ προκαλεί ηλεκτροσόκ στο άτυχο ζώο.

Χαμογελαστός και απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, επιδεικνύει πόσο υπάκουη είναι η Ίρμα που κάθεται δίπλα του, πριν αποφασίσει να τη δέσει ξανά, μετά από αυτό το… σόου.

«Είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία.

Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ότι θέλεις», συνεχίζει ο καταγγέλλων.

Υποσιτισμένο σκυλί υπό άθλιες συνθήκες ζωής

Η Ίρμα είναι ένα κυνηγόσκυλο, μόλις 12 κιλά, είναι μονίμως δεμένο, υπό άθλιες συνθήκες και υποσιτισμένο, αναφέρεται στην καταγγελία.

«Σε καθημερινή βάση βλέπω το εν λόγω σκυλάκι δεμένο με λουρί ενός μέτρου, το οποίο, αυτό, δεν λύνεται ποτέ, έχει φαγητό το οποίο είναι πατάτες κάθε μέρα, οι οποίες πατάτες δεν ξέρω καν αν είναι ψημένες, απαγορεύεται το άμυλο για τα σκυλιά και μετά από αυτό το θέμα είναι ότι το νερό, κάποια φάση το είχε βάλει μέσα στις πατάτες, πατάτες και νερό είχαν γίνει ένα, τώρα δυο μέρες δεν έχει καθόλου φαγητό, νερό ανύπαρκτο, το νερό είναι πίσω από το σπίτι. Τις τελευταίες δύο μέρες δεν έχω δει ούτε πατάτες στο φαγητό. Δηλαδή, ούτε φαγητό».

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις, όχι μόνο για ανθρώπους που παραμελούν τα ζώα τους, αλλά και για τη χρήση αυτών των ηλεκτροφόρων κολάρων, που προκαλούν πόνο και άγχος στο σκυλί, δήθεν για να εκπαιδευτούν.