Λοβέρδος: Όσοι ζητούν αυστηρή τιμωρία του βιαστή ανηλίκου να μας πουν τι ψήφισαν για τον Ποινικό Κώδικα

Ηχηρή παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter απαντά σε όλους όσοι σήμερα ζητούν την αυστηρή τιμωρία του 53χρονου βιαστή του 12χρονου ανήλικου κοριτσιού, το οποίο μάλιστα εξέδιδε έναντι αμοιβής.

«Όσοι ζητούν σήμερα αυστηρή τιμωρία του βιαστή  ανηλίκου να μας πουν τι ψήφισαν όταν ήρθε στη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας» σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, παραπέμποντας στον Νοέμβριο του 2021 όταν ψηφιζόταν η αυστηροποίηση των ποινών για σεξουαλικά εγκλήματα και καθορίζονταν τα ισόβια και για βιαστές ανηλίκων. Τότε που ο ίδιος ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κόμματος πήγαινε κόντρα στη γραμμή του… παρών που είχε αποφασίσει το ΚΙΝΑΛ αν και είχε υπερψηφίσει τα σχετικά με το θέμα άρθρα.

Τότε δηλαδή που έγραφαν πως την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα «ψήφισαν η ΝΔ και ο Ανδρέας Λοβέρδος» και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε θέτοντας και θέμα αναφορικά με την αυστηροποίηση ποινών υποστηρίζοντας πως δεν συνάδει με τη λογική του σωφρονισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει τότε οτι ο ίδιος δεν είναι δυνατόν να πιστέψει πως υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη διάταξη για τους βιαστές ανηλίκων και εν συνεχεία θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα στα κανάλια για τις περιπτώσεις όπως αυτή που αποκαλύφθηκε με τον 53χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φώς ήρθε και μια ακόμη υπόθεση με θύτη πρώην φυλακισμένο ο οποίος επανέλαβε τις πράξεις για τις οποίες είχε φυλακιστεί, αυτή τη φορά σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.