Η στρατηγική Μητσοτάκη έως τις εκλογές: Εξετάζονται τα ψηφοδέλτια, ποιοι έχουν προβάδισμα

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες για πρόωρες κάλπες, να εξαντλήσει την τετραετία και να προσδιορίσει τις εκλογές προς το τέλος της άνοιξης έχει μετατρέψει την προεκλογική περίοδο σε αγώνα αντοχής.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του, ότι αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για τον ίδιο και το κυβερνών κόμμα, όχι μόνο για να κόψει πρώτη η ΝΔ το νήμα, αλλά για να επιτευχθεί και ο πολυπόθητος στόχος της αυτοδυναμίας.

Η στρατηγική του πρωθυπουργού την προεκλογική περίοδο

Στην μακρά προεκλογική περίοδο των επόμενων μηνών υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης ανάδειξης του κυβερνητικού έργου, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όπως στον τομέα της αντιμετώπισης των κρίσεων, της ανάπτυξης, της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, όσο και σε τοπικό επίπεδο με την ολοκλήρωση περιφερειακών έργων και υποδομών που έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Η κεντρική στρατηγική είναι ο κ. Μητσοτάκης να βγει μπροστά κεφαλαιοποιώντας την υπεροχή που έχει σε όλους τους δείκτες για την διαχείριση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία όπως αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις, σύμφωνα με τους συνεργάτες του.

Μητσοτάκης: Η ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών συνιστά κύρια δύναμη για την εθνική ευημερία
Στο πρόγραμμα του βρίσκονται μία με δύο περιοδείες το μήνα ώστε να καλύψει όλες τις περιφέρειες της χώρας, όπου θα υπάρχουν συσκέψεις με τοπικούς φορείς και επαφή με πολίτες. Αυτές θα συνοδεύονται και από επισκέψεις σε εν εξελίξει έργα με βασικό μήνυμα «το είπαμε το κάναμε», αναδεικνύοντας την αξιοπιστία της κυβέρνησης, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάζονται επισκέψεις σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα.

Μεγάλο «αγκάθι» η ενεργειακή κρίση

Στην αξιοπιστία ποντάρει το κυβερνητικό επιτελείο και στην μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη «ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι πως ότι λέει το κάνει και οι δεσμεύσεις του γίνονται πράξη σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που έχει περάσει στη συνείδηση των πολιτών ως ψεύτης». Αναγνωρίζουν, βέβαια, ότι με την ενεργειακή κρίση να είναι παρούσα και την ακρίβεια να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι δεν αρκεί το τι έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά απαιτείται να δοθούν λύσεις που θα ανακουφίζουν τους πολίτες και θα τους βοηθήσουν να βγάλουν με τις λιγότερες απώλειες στα εισοδήματά τους τον χειμώνα. Απέναντι στον πόλεμο φθοράς που αναμένουν από την Κουμουνδούρου, στο κυβερνητικό επιτελείο θέλουν να αντιπαρατάξουν έργο και να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός το επόμενο διάστημα. Η εντολή που έχει δοθεί σε υπουργούς και κομματικά στελέχη είναι να έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για τους πολίτες και να αναζητούν λύσεις στα προβλήματα.

Εξετάζονται τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Σε αυτό το πλαίσιο, με εντατικούς ρυθμούς λειτουργεί και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ που θα σηκώσει μεγάλο βάρος στην εκλογική μάχη. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνονται …επιθυμίες και βιογραφικά για τα γαλάζια ψηφοδέλτια προκειμένου να γίνουν οι τελικές επιλογές των προσώπων που θα τα στελεχώσουν. Προβάδισμα έχουν όσοι συμμετείχαν στις εκλογές του 2019 και κατέγραψαν υψηλές επιδόσεις, ενώ αρκετά ψηφοδέλτια θα εμπλουτιστούν με πρόσωπα από τις τοπικές κοινωνίες που μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερα ακροατήρια. Ακόμα δεν έχει κλειδώσει αν οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής που θα φέρει ανακατατάξεις στις έδρες των περιφερειών, δημιουργώντας αγωνία στους υποψηφίους. Οι απόψεις διίστανται εντός του κυβερνητικούς επιτελείου και καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει η ακριβής ημερομηνία των εκλογών.