Έντονες οι αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Σολτς: «Σκανδαλώδης συκοφαντία»

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με τις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Όλαφ Σολτς.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σολτς, έστειλαν σαφή μηνύματα προς την Τουρκία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλητηριάζει με ψέματα τον λαό του κατά της Ελλάδας» και προσέθεσε «τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανένα», ενώ από την πλευρά του ο Γερμανός Καγκελάριος υπογράμμισε με νόημα ότι «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή». Ξεκαθάρισε, δε, πως τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου.

Ενδεικτικά σταχυολογούνται ορισμένοι τίτλοι τουρκικών ΜΜΕ

  • Α Χαμπέρ: Σκανδαλώδης συκοφαντία για την Τουρκία από τον Μητσοτάκη! Και πάλι στόχευσε τον Πρόεδρο Ερντογάν
  • Σαμπάχ: Η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις! Ο Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε ξανά για την Τουρκία: Υποστήριξη από τον Γερμανό Καγκελάριο
  • Μιλιέτ: Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά, τοποθετεί τα γερμανικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης που συναντήθηκε με Σολτς έβαλε στο στόχαστρο την Αθήνα χωρίς να αναφέρει το όνομά της
  • Oda TV: Ο Ρώσος έφυγε, ο Γερμανός ήρθε… Τα νέα όπλα της Ελλάδας είναι στα τουρκικά σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder (ZMA) από τη Γερμανία θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα.