28η Οκτωβρίου: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας» – Ρίγη συγκίνησης μετά το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς» στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο πιλότος του αεροσκάφους F16 της ομάδας επίδειξης ΖΕΥΣ, το οποίο «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πιλότος του ΖΕΥΣ ήταν ο επισμηναγός Γιακουμής Χριστόδουλος που και πέρσι έκανε την επίδειξη. Στο έδαφος βρέθηκαν τα μέλη της ομάδας ΖΕΥΣ Ν. Παπαϊσιδώρου και Γ. Αλεξάκης, οι οποίοι περιέγραψαν τους ελιγμούς που εκτέλεσε ο πιλότος και άνοιξαν τον ασύρματο για το μήνυμα του. 

Ξεχωριστή στιγμή στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η πτήση του F-16 της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας με τον χειριστή του αεροσκάφους Χριστόδουλο Γιακουμή να απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα

Ο πιλότος του F-16 εκτέλεσε μια σειρά εντυπωσιακών ελιγμών που έκοψαν την ανάσα των περισσότερων από 20.000 θεατών της στρατιωτικής παρέλασης.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι το αποκορύφωμα του εορταστικού τριημέρου για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και την απελευθέρωση της πόλης.

Το πρώτο εορταστικό τριήμερο της χρονιάς για την Θεσσαλονίκη και με σύμμαχο τον καλό καιρό, η παραλιακή λεωφόρος της πόλης πλημμύρισε ξανά από πλήθος κόσμου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων αλλά και τις επιδείξεις της πολεμικής αεροπορίας από την ομάδα ΖΕΥΣ.

Η στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε, με την συμμετοχή τμημάτων του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικής προστασίας, συλλόγων και οργανώσεων, αλλά και μαθητών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρήλασαν σε αεροπορικούς σχηματισμούς, η επίδειξη σχηματισμών από την ομάδα ΖΕΥΣ, τα πεζοπόρα τμήματα, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κέρδισαν φέτος το ενδιαφέρον όλων, αφού συμμετείχαν για πρώτη φορά τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale EG και Rafale DG.