Σπύρος Πνευματικός: «Υλοποιούμε το αναπτυξιακό σχέδιο για τους Δήμους της Εύβοιας»

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Σπύρου Πνευματικού βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν όχι μόνο στη Βόρεια Εύβοια αλλά σε όλο το Νομό.  Κοινός στόχος, όπως – άλλωστε- έχει επισημανθεί, είναι να  μετατρέψουν μια φυσική καταστροφή σε μια μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης και αυτό είναι που επιδιώκει ο βουλευτής μέσα από την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Ήδη, ο κ. Πνευματικός έχει πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στα συναρμόδια Υπουργεία παρακολουθώντας την εξέλιξη των διαδικασιών δρομολόγησης και ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης υποδομών, ζητώντας -παράλληλα- να εξεταστούν  αιτήματα, που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι αναφορικά με προτάσεις έργων, που εντάσσονται σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά Προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η ένταξη ενός ακόμα σημαντικού έργου στο Δήμο Καρύστου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Εφαρμογή Στρατηγικών Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων (ΤΣ)».

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο «Κατεπείγουσες Παρεμβάσεις Αντιπλημμυρικής Προστασίας Δήμου Καρύστου» συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 14.601.900,00 ευρώ.