Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα των υποκλοπών

Η παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, και η διενέργεια της έρευνας θα γίνει από την εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, Αγγελική Τριανταφύλλου

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο υπουργοί της κυβέρνησης, συγγενικά τους πρόσωπα, πρώην υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άλλα πρόσωπα του δημόσιου βίου φέρονται να έχουν υποστεί παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών τους.

Ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε άμεσα παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ντογιάκου, ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει και τα οποία μπορούν να συνδράμουν στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος ζητά να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα πρόσωπα που θα προτείνει ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Τη Δευτέρα ζητήθηκε από τον Βαξεβάνη να καταθέσει αλλά αρνείται

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, και η διενέργεια της έρευνας θα γίνει από την εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία προχωρά άμεσα στην κλήση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τη Δευτέρα.

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε προκειμένου να προσέλθει σε κατάθεση και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει μετά την παραγγελία για έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά αρνήθηκε να προσέλθει, δηλώνοντας ότι θα επισκεφθεί τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο.