Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την πολύτεκνη αγρότισσα από την Πέλλα που κάνει θραύση στο TikTok

Την Αναστασία Καλαλίδου, πολύτεκνη αγρότισσα από την Πέλλα, η οποία έχει έντονη απήχηση στο TikTok, συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πολυσχιδής αγρότισσα από το χωριό Αξός στην Πέλλα, την οποία συνάντησε ο κ. Μητσοτάκης, δεν δίστασε να καινοτομήσει, όχι μόνον ως προς την παραγωγή, αλλά και ως προς την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στην κοινωνία, και για τον λόγο αυτό είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες των social media.

Η 39χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όσα της έδωσαν το κίνητρο να «συστήσει» στο ευρύ κοινό τα τοπικά προϊόντα, αλλά και συνταγές από το μέρος από το οποίο κατάγεται, μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok, όπου τα σχετικά βίντεο που αναρτά έχουν προσελκύσει χιλιάδες χρήστες.

Τι συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με την υπερδραστήρια πολύτεκνη μητέρα από την Πέλλα

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Με ρώτησε πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα και είπα ότι με ώθησε αφενός ότι οι έμποροι έπαιρναν τα φρούτα μας σε χαμηλή τιμή και κυρίως ότι πολλά έμεναν ανεκμετάλλευτα, αν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της κατηγορίας τους σε ό,τι αφορά το μέγεθος. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο ροδάκινο θα πρέπει να ζυγίζει 300 γραμμάρια για να ανήκει στην κατηγορία 3Α, ένα ροδάκινο 100 γραμμαρίων δεν το ήθελαν, όμως όσο πιο μικρό είναι το φρούτο τόσο πιο νόστιμο και ζουμερό είναι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Καλαλίδου, η οποία προσέφερε στον πρωθυπουργό γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες παραγωγής της.

Όπως πρόσθεσε: «Ξεκίνησα την προσπάθεια να μεταποιώ αυτά τα προϊόντα που έμεναν ανεκμετάλλευτα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βοήθησαν να προωθήσω τη δουλειά μου, δείχνοντας και τις συνταγές μου, δίνοντας ιδέες, μυστικά μαγειρικής. Με ρώτησε πώς έμαθα να μαγειρεύω και του απάντησα ότι η καταγωγή μου είναι καππαδοκική και επιβάλλεται να ξέρω να μαγειρεύω».