Σήκωσε το γάντι ο Μητσοτάκης: Ποιούς καλύπτει ο κ. Τσίπρας, ποια γραμμάτια ξεπληρώνει;

Mπροστά στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ακραία τοξικό πολιτικό κλίμα στο δρόμο προς τις εκλογές μέσα και από την υπόθεση των παρακολουθήσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μετατρέπουν σε κεντρικό προεκλογικό τους άξονα με στόχο την όξυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνει το γάντι και αντιστρέφει τα ερωτήματα που δήθεν θέτει η αντιπολίτευση. Παράλληλα όμως θέτει καίρια ερωτήματα αναφορικά με τη στάση του επικεφαλής της Κουμουνδούρου ΄στα εθνικά θέματα και δηλώνει πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών που είναι «Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με κυβέρνηση Ν.Δ. ή Πρωθυπουργός Τσίπρας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω έθεσε το ερώτημα «ποιός είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας;»

Τονίζοντας ότι «ο πολίτης μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση» αναφέρθηκε στο έργο που έχει παραχθεί και σε αυτό που εκτελείται σήμερα δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει πρόβλημα και προσκόμματα στην πορεία της χώρας προς την ανάταξη και την ανάπτυξη και ξεκαθάρισε πως στόχος του παραμένει η σταθερότητα και η ασφάλεια ώστε να υπάρχει συνέχεια.

Ομως αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπήκε στη λογική των απαντήσεων σε όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που όπως ανέφερε είναι οι ενορχηστρωτές του πολέμου λάσπης την ώρα κατά την οποία και επιχειρηματικά συμφέροντα επιδιώκουν να τεθεί η κυβέρνηση υπό ομηρία αλλά και να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση στις εκλογές που θα μπορεί να ποδηγετηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων και αφού αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο ίδιος θα καθόταν να ακούει υπουργούς της κυβέρνησής του και ηθοποιούς υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και τις ποινές που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις μετατρέποντάς τες από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Και έθεσε το ερώτημα: «Ποιούς ήθελε να προστατέψει ο κ. Τσίπρας με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό κώδικα για τις παρακολουθήσεις 5 μέρες πριν από τις εκλογές;» και κυρίως για ποιό λόγο ουσιαστικά έκλεισε το μάτι ώστε αυτοί να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους χωρίς να αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές στο μέλλον;

Σημειώνοντας πως και ο ίδιος έχει θέσει θέμα παρακολούθησής του αλλά και της οικογένειάς του όταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στοπαράνομο κακόβουλο λογισμικό Pegasus την ύπαρξη του οποίου δεν αρνήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας απλά πως δεν ξέρει ο ίδιος αν γίνονταν υποκλοπές. Και αυτό τη στιγμή που όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη και η επιτροπή Pega που έχει συσταθεί στην Κομισιόν πήρε το όνομά της από αυτό ακριβώς το λογισμικό

Εθνικά θέματα

Ακόμη πιο σκληρή όμως ήταν η τοποθέτησή του για τα εθνικά θέματα και για τη στάση του Αλέξη Τσίπρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, στη θωράκιση της χώρας και στις διεθνείς σχέσεις που χτίστηκαν. Υπενθύμισε πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν τον θέλει απέναντί του όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει καλώντας τους Έλληνες να μην τον ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και στη στάση που τηρεί σε αυτά τα θέματα με αποκορυφωμα την τελευταία δήλωσή του προς τον Γάλλο πρέσβη σύμφωνα με την οποία θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε ρήγμα στις σχέσεις δύο χωρώνν και θα χαροποιούσε την Τουρκία. Και έθεσε το ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος να σταματήσει την προμήθεια των Rafale και των γαλλικών φρεγατών.

Ως προς τα όσα υποστηρίζει δέ ήταν ακόμη πιο επικριτικός αφού δήλωσε πως ουσιαστικα αυτό που υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρουν κυρίως τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εμπλέκονται με εξοπλιστικά προγράμματα και αντιδρούν σε συμφωνίες μεταξύ δύο κρατών.

Στο σημείο αυτό έθεσε δέ το ερώτημα «ποιά γραμμάτια ξεπληρώνει ο κ. Τσίπρας»δείχνοντας με σαφήνεια ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με όσους έχουν δυσαρεστηθεί από τις συμφωνίες ειδικά στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μέσα από αυτές τις δύο παρεμβάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι δεν προτίθεται να αφήσει τη χώρα να βρεθεί σε έναν βούρκο όπου η αξιωματική αντιπολίτευση θα πετά λάσπη προς πάσα κατεύθυνση χωρίς να λαμβάνει απαντήσεις.

Κυρίως όμως ότι δεν προτίθεται να μην εγκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρούν την ώρα που πλήττεται από διαδοχικές κρίσεις. Ούτε και να επιτρέψει σε αυτή τη λογική να δημιουργηθούν συνθήκες αποσταθεροποιήσεις στην πορεία προς έναν δύσκολο χειμώνα για τους πολίτες.

Το μήνυμα του αφορά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το «δεν μασάμε» που είπε μιλώντας στα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής μεταφράζεται στο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει σε εκβιασμούς και φυσικά ότι θα αγωνιστεί ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι μπορεί να ανταπεξέλθει σε πιέσεις.

«Η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά «θέλει συμμάχους τους επιχειρηματίες» αλλά διευκρίνισε ότι δεν τους θέλει «ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές».

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αναγορεύσει εαυτόν σε δημόσιο κατήγορο καλείται να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός και να αποσαφηνίσει τους λόγους για την επιλογή του να μετατρέψει την πολιτική σκηνή σε βούρκο. Επιλογής που με βάση τα ερωτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφορούν μόνο το προσωπικό πολιτικό του άγχος για την έκβαση των επόμενων εκλογών.