Έλληνας οδηγός κυκλοφορούσε 20 χρόνια χωρίς δίπλωμα – Ποια ήταν η εξοργιστική δικαιολογία του

Μεγάλα ερωτήματα για τον βαθμό αστυνόμευσης στους δρόμους της χώρας εγείρει ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν οδηγό που κυκλοφορούσε επί χρόνια χωρίς άδεια οδήγησης. 

Δεκάδες είναι οι ζωές που χάνονται καθημερινά στην άσφαλτολόγω της ασυνείδητης συμπεριφοράς κάποιων οδηγών, οι οποίοι δείχνουν προκλητική αδιαφορία για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Άλλοι βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι, κάποιοι περνούν… αέρα τα κόκκινα φανάρια, ενώ υπάρχουν και αυτοί που κάθονται πίσω τιμόνι ενώ έχουν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ.

Υπάρχει δε και μία ακόμη κατηγορία επικίνδυνων οδηγών, και δη αυτοί που οδηγούν κανονικά, δίχως να έχουν στην κατοχή τους δίπλωμα οδήγησης.

Μία τέτοια περίπτωση ανέδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha, ο οποίος φιλοξένησε δηλώσεις ενός οδηγού ο οποίος… έβγαινε στους δρόμους δίχως να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης για 20 ολόκληρα χρόνια.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για τον λόγο είχε χάσει την άδεια οδήγησης, ο οδηγός έδωσε μια απάντηση που προκαλεί οργή: «Βιάζομαι, δεν έχω υπομονή όταν οδηγώ».

Ο συγκεκριμένος φυλακίστηκε για ένα μήνα, καθώς ένα από τα δικαστήρια που είχε, έγιναν χωρίς να δώσει το παρών.

Φυσικά, ο εν λόγω κύριος δεν είναι ο μόνος που έχει περιφρονήσει απροκάλυπτα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Αντικοινωνική συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι επιδεικνύουν και εκατοντάδες άλλοι οδηγοί. Δεδομένης, λοιπόν, της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση θα προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τις παραβάσεις που συνδέονται με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων.