Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι επιβαίνοντες σε κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, διέπραξαν ληστεία σε βάρος πεζής κινούμενης γυναίκας στη Χαλκίδα

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι επιβαίνοντες σε κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, διέπραξαν ληστεία σε βάρος πεζής κινούμενης γυναίκας στη Χαλκίδα 

Εντός ορίων αυτοφώρου συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, χθες (15-11-2022) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από περιπολούντες Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας για διάπραξη ληστείας και κλοπή τροχοφόρου κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα οι ανωτέρω, χθες μεταμεσονύχτιες ώρες στη Χαλκίδα, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ολοπρόσωπη κουκούλα, προσέγγισαν μία πεζή κινούμενη γυναίκα και με τη χρήση σωματικής βίας, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας αφαίρεσε ένα σακίδιο που έφερε στην πλάτη της, το οποίο περιείχε το πορτοφόλι της, χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. 

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει από βραδινές ώρες της 14 έως πρώτες πρωινές ώρες της 15-11-2022, στη Χαλκίδα και όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά την τέλεση της ληστείας. 

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της. 

Επιπλέον στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει από την ληστεία και αποδόθηκε ομοίως στην παθούσα. 

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. 

Η καταπολέμηση της διάπραξης ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, αλλά και γενικότερα όλων των μορφών εγκληματικότητας, καθώς και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και γι’ αυτό τον λόγο οι συντονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της θα συνεχιστούν με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου.