Μουντιάλ 2022: Μπύρα στο γήπεδο; Last year – Η FIFA απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στους αγώνες

Χωρίς αλκοόλ και φυσικά την αγαπημένη συνήθεια των φιλάθλων να πίνουν μπύρες στις κερκίδες θα διεξαχθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Με ανακοίνωσή της, η FIFA ενημερώνει πως απαγορεύει την πώληση αλκοολούχων ποτών στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας. Οι πωλήσεις μπύρας στην περίμετρο των σταδίων θα επιτρέπονται μόνο έως τρεις ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και μια ώρα μετά την ολοκλήρωση τους.

Το φετινό Μουντιάλ είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε μουσουλμανική χώρα με αυστηρούς ελέγχους στο αλκοόλ, παρουσιάζοντας μοναδικές προκλήσεις για τους διοργανωτές μιας εκδήλωσης που συχνά συνδέεται με τους λάτρεις της μπύρας και χορηγείται από παγκόσμιες μάρκες αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον απαγορεύεται στους επισκέπτες να μεταφέρουν αλκοόλ στο Κατάρ, ακόμη κι από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου, ενώ οι φίλαθλοι δεν μπορούν να ψωνίσουν αλκοολούχα ποτά ούτε στο μοναδικό κατάστημα ποτών της χώρας, στα περίχωρα της Ντόχα, όπου ξένοι κάτοικοι με άδειες μπορούν να αγοράσουν για οικιακή κατανάλωση.

«Αυτό είναι ενοχλητικό»

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη απαγόρευση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις όχι μόνο στους φιλάθλους, αλλά και στους χορηγούς της FIFA. «Λοιπόν, αυτό είναι ενοχλητικό». Με ένα… λακωνικό “tweet” η αμερικανική μπύρα Budweiser αντέδρασε στην ανακοίνωση της FIFA, πως δεν θα πωλείται αλκοολούχα μπύρα στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αμερικανική μπύρα, η οποία έχει μια συμφωνία συνεργασίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων με τη FIFA, μπορεί να πουλάει μόνο τη μη αλκοολούχα «έκδοσή» της εντός των γηπέδων στο Μουντιάλ.

«Δεν θα υπάρξει καμία επίδραση στην πώληση της Bud Zero που θα παραμείνει διαθέσιμη σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Οι αρχές της διοργανώτριας χώρας και η FIFA θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι τα στάδια και οι γύρω περιοχές προσφέρουν μια διασκεδαστική, σεβαστή και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους φιλάθλους. Οι διοργανωτές του τουρνουά εκτιμούν την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξη της AB InBev (σ.σ. ο όμιλος που κατέχει την επωνυμία Budweiser) στις κοινές μας προσπάθειες να ευχαριστήσουμε όλους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 του Κατάρ» ανέφερε η FIFA.

Η Budweiser, ως χορηγός της FIFA, είναι η μόνη μπύρα που επιτρέπεται να πωλείται στους επίσημους χώρους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.