Σπύρος Πνευματικός: «Με συντονισμένες ενέργειες επιδιώκουμε την ολοκλήρωση έργου ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Εύβοια»

Η υλοποίηση του έργου «Επείγουσες Παρεμβάσεις εντός των Οικισμών Αγκάλης (Παραλία Αγίας Άννας) και Ροβιές για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.»,  το οποίο αφορά δύο από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής συνάντησης που είχαν ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευβοίας, κ.  Παναγιώτης Μάλλιος με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιστολής που έχει αποσταλεί από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ κ. Παναγιώτη Μάλλιο, την οποία συνυπογράφει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Στάμου Βασίλης και αφορά στην υποβολή πρότασης πράξης προκειμένου το εν λόγω έργο να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα 11. «Εφαρμογή Στρατηγικών Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή , της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων (ΤΣ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020 με τίτλο «Έργα Διευθέτησης Χειμάρρων /Ρεμάτων-Αντιπλημμυρική Προστασία Πόλεων».

Μετά τη θετική απάντηση που έλαβε ο βουλευτής από τον Υπουργό για τη γέφυρα του έργου από το ΠΔΕ στο ΥΜΥΠΕΡΑΑ, προκειμένου να μη σταματήσει ένα ζωτικής σημασίας έργο για τους κατοίκους των οικισμών Αγκάλης (παραλίας Αγίας Άννας) και Ροβιές, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου  2021 αναμένεται να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για να υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση Πράξεως με καταληκτική ημερομηνία την 3οη Νοεμβρίου 2022.

Ο κ. Πνευματικός εξέφρασε την ικανοποίησή του και παράλληλα ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη για την άριστη συνεργασία που έχουν και που στόχο έχει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση έργων που θα προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές και την περιουσία των κατοίκων, αλλά και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Βόρειας Εύβοιας.