Το σεμνά και ταπεινά πήγε περίπατο και η Μιμίκου απασφάλισε…

Αυτό δεν είναι καμπάνα που χτύπησες Ευαγγελία μου, είναι καμπαναριό ολόκληρο!

Αυτό που πολλοί ψιθυρίζουν, αλλά για να μην χαλάσουν τη μανέστρα δεν μιλούν δημόσια, το είπε ξεκάθαρα η Ευαγγελία Μιμίκου, και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν μασάει τα λόγια της, δεν αλλάζει τα πιστεύω της και κυρίως πορεύεται όλα τα χρόνια στην κοινωνική και πολιτική της ζωή με αξιοπρέπεια. Απλά και λιτά, όπως το επισημαίνει η Ευαγγελία Μιμίκου

«η Εύβοια δεν έχει ανάγκη σωτήρες και μάλιστα αυτόκλητους. Και σίγουρα δεν έχει ανάγκη την προκλητικά δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία κάποιων ήδη ανακηρυχθέντων κατά τα δημοσιεύματα υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ».

Μην ψάχνεστε μεταξύ σας σε ποιους αναφέρεται. Τα γωνιακά γραφεία, τα ευάερα και ευήλια όχι μόνο στη Χαλκίδα, αλλά ανά στην Εύβοια που ήδη έχουν ανοίξει υποψήφιοι προκαλούν κυρίως αρνητικά.

Η κ.Μιμίκου πάντως ξεκαθαρίζει πως τάσσεται και αυτή τη φορά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι προσωπικότητες και χαρακτήρες με ισχυρές βάσεις και αρχές.

«Ταπεινότητα και βαθιά συνείδηση χρέους και καθήκοντος, αυτό χρειαζόμαστε»,

όπως λέει χαρακτηριστικά και συστήνει αυτοσυγκράτηση σε ορισμένες… καλοπροαίρετα πάντα! Ευαγγελία μου, το μήνυμα ελήφθη να είσαι σίγουρη, γιατί αυτό που χτύπησες δεν ήταν καμπάνα, αλλά καμπαναριό ολόκληρο! Ολόκληρη η δήλωση της Ευαγγελίας Μιμίκου: «Στήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογες του Ιουλίου 2019, δεχόμενη την τιμητική και μετά από αξιολόγηση πρότασή του να συμπεριληφθώ στο ψηφοδελτιο της ΝΔ, για να αλλάξουμε τη χώρα.

Το έκανα διότι, πίστεψα οτι το εννοεί. Απο το αποτέλεσμα των εκλογών αποδείχθηκε οτι δεν είμαι η μόνη. Δύσκολο το εγχείρημα, φιλόδοξο το σχέδιο του Πρωθυπουργού για τη μεταμόρφωση της χώρας σε μια ισχυρή και ανταγωνιστική χώρα με σύγχρονο δημόσιο τομέα, απαλλαγμένο απο τον πελατειασμό, τη διαφθορά, τη συναλλαγή, την αναξιοκρατία.

Νομίζω οτι, με βάση τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ενώ ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του κράτους αρχίζει και αποδίδει, το φιλόδοξο σχέδιο για την πάταξη του πελατειακού και κομματικού κράτους, της διαφθοράς σε όλες τις μορφές εξουσίας, δεν εχει ακόμη να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα, το αντίθετο θα έλεγα.

Το θετικό στην περίπτωση αυτή είναι τα καλά αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού, ο οποίος επιδεικνύει επιμονή και αποφασιστικότητα και διορθώνει, τις αστοχίες και τις λανθασμένες επιλογές, παρά το γεγονός ότι, το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό στην πλειοψηφία του δεν προσαρμόζονται στις σύγχρονες συνθήκες διαφάνειας, αξιοκρατίας και ίσης μεταχείρισης.

Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη σε αυτον ειδικά τον τομέα. Στις επερχόμενες εκλογές θα στηρίξω τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι φαίνεται και δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει τη χώρα μπροστά επιδιώκοντας στην προσπάθειά του αυτή να εχει σύμμαχο και συνεργάτη την κοινωνία των πολιτών.

Όμως, δεν μπορώ να μην επισημάνω αρνητικά, την προκλητικά δαπανηρή θα έλεγα, δεδομένων των σημερινών συνθηκών της οικονομίας και της ακρίβειας που βιώνει η κοινωνία, προεκλογική εκστρατεία κάποιων ήδη ανακηρυχθέντων, κατά τα δημοσιεύματα υποψηφίων βουλευτών με τη ΝΔ. Συστήνω σε ορισμένους και ορισμένες αυτοσυγκράτηση, καλοπροαίρετα.

Ως πολίτης αυτής της χώρας και τοπικά της Εύβοιας αδικούμαι με την αντίληψη περί σωτήρων και μάλιστα αυτόκλητων.

Η Εύβοια και η χώρα εν γένει δεν μπορεί να γίνεται κάθε φορά “ο στόχος-οχυρό προς κατάκτηση” κάποιων πολιτικών. Ταπεινότητα και βαθιά συνείδηση χρέους και καθήκοντος. Αυτό χρειαζόμαστε, προσωπικότητες και χαρακτήρες, με ισχυρές βάσεις και αρχές».