Σταχτοδοχεία τσέπης μοίρασε ο Θεοφάνης.

Ο αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς, Θεοφάνης Σπανός δουλεύει αθόρυβα και προσπαθεί να δημιουργήσει μια φρέσκια αντίληψη για την καθημερινότητα των δημοτών και τη ζωή τους στην πόλη, φροντίζοντας τον τόπο μας και την υγεία μας. Μεταξύ των δράσεων λοιπόν που διοργανώνει, το Σαββατοκύριακο μαζί με εθελοντές μοίρασε σταχτοδοχεία τσέπης, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση, ώστε να κρατήσουμε το τόπο μας καθαρό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «Οι γόπες είναι το νούμερο ένα πλαστικό απόρριμμα, ένα απόρριμμα που μολύνει το περιβάλλον, δηλητηριάζει παιδιά και ζώα, μολύνει τις θάλασσες μας για χρόνια, προκαλεί πυρκαγιές, καταστρέφει την εικόνα του τόπου μας και επιβαρύνει κατά πολύ τους δημοτικούς προϋπολογισμούς για τη συλλογή και αποκομιδή του.

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε πεταμένη γόπα μπορεί να κοστίζει στην κοινωνία έως ένα λεπτό του ευρώ. Για αυτό (και όχι μόνο φυσικά) λοιπόν κόβουμε το κάπνισμα και μέχρι να το καταφέρουμε αυτό πετάμε τις γόπες μας στα ειδικά σταχτοδοχεία του Δήμου ή στα σταχτοδοχεία τσέπης που μπορούμε να κουβαλάμε μαζί».