Σταθερή αξία ο Τσίπρας: Χάνει και από τον κανέναν!

Με τις διαδοχικές κρίσεις να πλήττουν  την Ελλάδα και την αξιωματική αντιπολίτευση να επιχειρεί με κάθε ακραίο τρόπο να προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση  οι πολίτες εξακολουθούν να δείχνουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να γυρνούν την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων χαρακτηριστικά και σταθερά επί 3,5 χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται στη σταθερά των δημοσκοπήσεων αφού για 3.5 χρόνια παραμένει πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς το ποιόν εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό. Και μάλιστα δεν βρίσκεται καν στη δεύτερη θέση αλλά στην τρίτη, πίσω από τον κανέναν που αναγορεύεται σε βασικό του αντίπαλο λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές.

Την ίδια μάλιστα στιγμή μόλις 2 στους 10 πολίτες εκτιμούν πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στην χώρα αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Και αυτό τη στιγμή που στο σύνολο των δημοσκοπήσεων 7 και πλέον στους 10 πολίτες δηλώνουν αντίθετοι στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η τοξικότητα και η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν προσελκύουν ψηφοφόρους, αφού στην πλειοψηφία τους οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα προβλήματα που προκαλεί η κρίση και ανησυχούν για θέματα όπως η ακρίβεια αλλά και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά λόγω των προκλήσεων του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι ενδεικτικό ότι και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Apha φέρνει τις παρακολουθήσεις στην πρότελευταία θέση των ζητημάτων που θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών με την ακρίβεια, την  πορεία της οικονομίας και τα ελληνοτουρκικά να κυριαρχούν.

Ακόμη και στους αναποφάσιστους βρίσκεται στην ίδια προτελευταία θέση αναφορικά με το τι θα επηρεάσει τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Και στην δημοσκόπηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας υστερεί του κανένα ως προς το ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» γεγονός το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο ποιοτικό στοιχείο μέτρησης. Ουσιαστικά οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον κανέναν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τους κυβερήσει.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω ερώτημα δεν τέθηκε σε μορφή δίπολου Μητσοτάκη – Τσίπρα αλλά αφορά όλους τους επικεφαλής των κομμάτων που βρίσκονται σήμερα στην Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πρώτος με διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμη φορά χάνει από τον κανέναν. Αδυνατεί να πείσει για τις ικανότητες του να γίνει πρωθυπουργός όπως και για το ότι διαθέτει πρόγραμμα ικανό να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Οι πολίτες των εμπιστεύονται για να διαχειριστεί τις κρίσεις και να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο. Και αυτό πλέον καταγράφεται επί 40 και πλέον μήνες χωρίς ποτέ να υπάρξει αμφισβήτηση. Και χωρίς η λάσπη και η χυδαιότητα να μετατρέπονται στο εργαλείο αποσταθεροποίησης στο οποίο έχουν επενδύσει  Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο…