Η παραλία Χιλιαδού υποψήφια ως Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία

Υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας για το έτος 2022 είναι η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, όπου  πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης» του Ρούμπεν Έστλουντ (Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών 2022).

Η ψηφοφορία του κοινού για το εν λόγω βραβείο ξεκινά σήμερα, 28 Νοεμβρίου, θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου, και θα γίνει από την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του EUFCN. Όσο για την απονομή του βραβείου, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του European Film Market, κατά τη διάρκεια του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή στην ψηφοφορία για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022 δίνει το δικαίωμα στους ψηφοφόρους να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο (προσφορά του Film Commission της τοποθεσίας). Ο νικητής ή η νικήτρια θα επιλεγεί με κλήρωση από το EUFCN και το Cineuropa.

Υποψηφιότητες

Εκτός από την παραλία Χιλιαδού, υποψήφιες τοποθεσίες για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας του 2022 είναι τα Νησιά Brissago για την ταινία «Dawn Chorus» – Ticino Film Commission (Ελβετία), η πόλη Portsoy για την σειρά «for Peaky Blinders» (Season 6) – Screen Scotland (Σκωτία), το ξενοδοχείο Schlosshotel Kronberg για την ταινία «Spencer» – Film Commission Hessen (Γερμανία), και η συνοικία Stari Grad για την ταινία «How I Learned To Fly» – Filming in Croatia (Κροατία).