Κίνα: Τανκς βγήκαν στους δρόμους των πόλεων -Φόβοι για νέα Τιέν Αν Μεν [βίντεο]

Τα τανκς έκαναν την εμφάνισή τους σε κεντρικούς δρόμους μεγάλων πόλεων στην Κίνα, καθώς το Πεκίνο κλιμακώνει την προσπάθεια καταστολής των μεγάλων διαδηλώσεων, της λεγόμενης επανάστασης του «λευκού χαρτιού».

Οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών κατά της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει τριγμούς στο κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο ζητά την καταστολή των «εχθρικών δυνάμεων».

Στην Κίνα τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα κύμα οργής, μετά τα αυστηρά μέτρα «μηδενικής Covid» και την αυστηρή λογοκρισία των Αρχών. Έχουν ξεσπάσει πρωτοφανείς διαδηλώσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις κατά των αυστηρών μέτρων και των τεστ για την COVID-19, αλλά και για τα lockdowns. Επίσης, οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους απέναντι στην αυστηρή λογοκρισία και την ακόμη αυστηρότερη επιρροή του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ηδη, από τα ξημερώματα της Τρίτης κυκλοφορούν βίντεο στα σόσιαλ με άρματα του στρατού να «κόβουν βόλτες» σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Από νωρίς, οχήματα και άρματα του στρατού εμφανίστηκαν σε Σαγκάη, Γουχάν, Χανγκζού και άλλες περιοχές, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, καθώς οι πολίτες δεν δείχνουν να κάνουν πίσω.

Διαδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα σε όλη τη χώρα, όπου η αστυνομία προσπαθεί να τους σταματήσει, με τα επεισόδια να συνεχίζονται για άλλη μία ημέρα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης από το 1989 και τη σφαγή στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, με το κυβερνών κόμμα να βγάζει τα άρματα μάχης μέσα στις πόλεις.