Συμβόλαιο «βόμβα» για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται να συμφώνησε σε συμβόλαιο 172,9 εκατομμυρίων λιρών (200,05 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως με την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία.

Ο 37χρονος τερμάτισε το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νωρίτερα αυτό τον μήνα, έπειτα από μια ταραχώδη σχέση με την ομάδα, που επιδεινώθηκε μετά τη συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν.

Ο Πορτογάλος διεθνής πίεζε για αποχώρηση από το Ολντ Τράφορντ το καλοκαίρι, αλλά δεν έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα καθώς ήταν αποφασισμένος να παίξει ποδόσφαιρο Champions League.

Ο πρώην σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης απέρριψε την μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία το περασμένο καλοκαίρι, αλλά χωρίς κάποιο σταθερό ενδιαφέρον από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, φαίνεται έτοιμος να κάνει τώρα τη μεταγραφή.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, ο Ρονάλντο λέγεται ότι συμφώνησε σε συμβόλαιο δυόμισι ετών με την Αλ Νασρ αξίας 172,9 εκατομμυρίων λιρών ετησίως που θα τον βλέπει να παίζει μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Η Al-Nassr είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στη Σαουδική Αραβία, έχοντας στεφθεί εννέα φορές νικήτρια της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας, με τον πιο πρόσφατο θρίαμβό τους το 2019. Τόσο το 2020 όσο και το 2021, η Al-Nassr μπορεί να μην κέρδισε το πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε να κερδίσει το Σούπερ Καπ της Σαουδικής Αραβίας. Οι γίγαντες της Σαουδικής Αραβίας έχουν επί του παρόντος μερικά μεγάλα αστέρια του παρελθόντος όπως τερματοφύλακας Ντέιβιντ Οσπίνα, ο Βραζιλιάνος μέσος Λουίζ Γκουστάβο και ο επιθετικός από το Καμερούν, Βίνσεντ Αμπουμπακάρ.

Ένας άλλος τεράστιος παράγοντας για τον Ρονάλντο μπορεί να είναι ότι το παρασκηνιακό επιτελείο του Αλ-Νασρ αποτελείται κυρίως από Πορτογάλους, και συγκεκριμένα είναι 8 από τα 12 μέλη.