Η Γερμανία που (ξανα)απέτυχε με πάταγο και η Ισπανία που… γλυκοκοίταζε προς το Μαρόκο!

Το μεγάλο «μπαμ» του Μουντιάλ ακούστηκε με κρότο το βράδυ της Πέμπτης. Η Γερμανία, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2014 γυρίζει πρόωρα στην βάση της, αφού γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό στην φάση των ομίλων. 

Παρά το γεγονός ότι επικράτησε με 4-2 της Κόστα Ρίκα δεν κατάφερε να προκριθεί εξαιτίας της νίκη της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας και μάλιστα κι αυτή τη φορά με ανατροπή από 1-0 ημίχρονο. 

Για δεύτερο σερί Μουντιάλ αφού και το 2018 στη Ρωσία δεν προχώρησε πέρα από τους ομίλους. 

Κι αυτή την φορά η επίδοση ήταν ίδια καθώς μια ήττα – σοκ που στοίχισε αυτή με την Ιαπωνία.

Οι Γερμανοί ήθελαν ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων αλλά από την στιγμή που η Ισπανία είδε ως «ξερολούκομο» την περίπτωση… σταυρώματος με το Μαρόκο, αντί της Κροατίας δεν «σκίστηκε» ιδιαίτερα για να κερδίσει τους πεισματάρηδες και παθιασμένους Ιάπωνες. 

Βέβαια αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Έγιναν και στο παρελθόν και θα ξαναγίνουν στο μέλλον. 

Μην νομίζετε ότι συμβαίνει μόνο στα μικρά πρωταθλήματα. 

Στο κορυφαίο επίπεδο επίσης έχουμε ανάλογα παραδείγματα. Οπότε η Γερμανία πριν ρίξει το… ανάθεμα στην Ισπανία, θα πρέπει να δει τα δικά της κακώς κείμενα που της έδειξαν ξανά «πριν της ώρας της» την πόρτα της εξόδου από το Μουντιάλ. 

Κυρίως για το πως το 3-0 που θα έπρεπε να είναι το πρώτο ημίχρονο με την Ιαπωνία έγινε 1-2 στην επανάληψη. 

Αυτό ήταν το ματς μαχαιριά που έβαλε βάρος στην ομάδα του Φλικ και της στέρησε την δυνατότητα να έχει την τύχη στα χέρια της. 

Τα «πάντσερ» εκτός φυσικά από την αστοχία τους, έχουν κάθε δικαίωμα να τα βάζουν και με την ατυχία τους καθώς στο 2ο ημίχρονο όταν χρειάζονταν τα πολλά γκολ είδαν τρεις φορές την μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι καθώς σταματούσε στο δοκάρι του Νάβας, ενώ λίγο αργότερα η τύχη γύρισε την πλάτη στον Νόιερ με το γκολ που δέχτηκε και ουσιαστικά ήταν η… ταφόπλακα σε όποια ελπίδα πρόκρισης. Όπως κι αν έχει η Γερμανία απέτυχε. 

Είναι το μεγάλο όνομα που… χαιρέτισε. 

Μέγα το κάζο και για το Βέλγιο που λίγες ώρες νωρίτερα αποχαιρέτισε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως για την Γερμανία το κάζο είναι ακόμη μεγαλύτερο. 

Όσο για την Ισπανία; Μένει να δούμε αν αυτή η ήττα θα… στοιχίσει.