Άγριος καυγάς Τέλλογλου-Βαξεβάνη – Κατηγορίες για “σκανδαλοθηρία, σεξ, ψέματα και εκβιασμούς”

Με το θέμα των παρακολουθήσεων να φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση απολογούμενου για την υιοθέτηση δημοσιευμάτων χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, τώρα ξέσπασε και διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του Τάσου Τέλλογλου (insidestory) και Κώστα Βαξεβάνη (Documento) για τις κυριακάτικες predador-λίστες.

Οι αναφορές σε “σεξ, ψέματα και εκβιασμούς” και “πρακτοριλίκια” μεταξύ των προσώπων που ενεπλάκησαν από την πρώτη στιγμή στην υπόθεση των predador-λιστών προκαλεί ήδη εντυπώσεις και φυσικά ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία ο ένας αμφισβητεί ανοιχτά πλέον τα όσα ο άλλος υποστηρίζει μέσα από σειρά δημοσιευμάτων.

Η αρχή έγινε από τον Τάσο Τέλλογλου και το insidestory που εμφάνισε ως σκανδαλοθηρική (tamploint) την εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη χαρακτηρίζοντας τις δημοσιεύσεις και τις λίστες ως εξής: «κάθε Κυριακή ο κατάλογος συμπληρώνεται» για να συμπληρώσει πως «Ενώ αυτό το κυριακάτικο τελετουργικό είναι βαρύ σε σεξ, ψέματα και εκβιασμούς, δεν παρέχει σχεδόν κανένα από τα στοιχεία και τις πηγές που χαρακτήριζαν προηγούμενες ανεξάρτητες έρευνες. Μέχρι στιγμής κανένας από τους κατονομαζόμενους δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως αν έχει μολυνθεί».

Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης απάντησε με ανάρτηση σχολιάζοντας το δημοσίευμα του insidestory για ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο Σουδάν μεταφέροντας το… predator, δηλαδή του ιδιοκτήτες της εταιρείες που το διαθέτει και το εμπορεύεται, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού!

«Επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και για τις υποκλοπές». Δεν κατονόμασε το Μέσο ούτε και την Αυγή που το αναδημοσίευσε στον ιστότοπό της. Σημείωσε όμως πως «Ενώ είναι καταφανείς οι ευθύνες Μητσοτάκη, κάποιοι δημοσιεύουν “έρευνες” για αεροπλάνα που πήγαν στο Σουδάν για να πουλήσουν το Predator. Να μιλάμε για φαντάσματα, αλλά όχι για Μητσοτάκη».

Δεν σταμάτησε εκεί όμως. Έκανε retweet πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Documento από το 2018 όπου κατηγορούσε ευθέως το insidestory και τον Τ. Τέλλογλου ότι χρηματοδοτούνται από το βρετανικό ΥΠΕΞ.

Ενώ, επικαλούμενος και πάλι αορίστως το Predator, έκανε μια ακόμη ανάρτηση κατά δημοσιογράφου που δεν τον κατονόμασε.

Σειρά πήραν δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Documento και οι οποίοι με αναρτήσεις τους επιτέθηκαν κατα του insidestory για τα περί σκανδαλοθηρικού εντύπου αφήνοντας επίσης αιχμές για… πρακτοριλίκια.

Η κόντρα μεταξύ των δύο Μέσων έρχεται να αναδείξει την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων και το αφήγημα που επιχειρήθηκε να στηθεί για δήθεν εμπλοκή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Αφήγημα που υιοθέτησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πέραν των επίσημων δηλώσεών του με τις οποίες έχει χαρακτηρίσει «ένοχο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και «εγκέφαλο» της υπόθεσης των παρακολουθήσεων καταθέτει κάθε Δευτέρα, αμέσως μετά τα σχετικά δημοσιεύματα κάθε Κυριακής τον τελευταίο μήνα και μια ερώτηση προς τον πρωθυπουργό στήνοντας και ένα σχετικό σόου τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποσαφηνίσει πως θα τοποθετηθεί συνολικά με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στο απόρρητο των επικοινωνιών.

Η ουσία είναι πως η προσπάθεια να κυλήσει τη χώρα στον βούρκο απέτυχε για την αξιωματική αντιπολίτευση. Πληροφορίες αναφέρουν πως η γκρίνια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα είναι μεγάλη αφού θεωρούν πως μπήκε σε μια λογική που δεν οδηγεί πουθενά.

Επικαλούνται δε και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι πολίτες ιεραρχούν χαμηλά το θέμα αυτό και μάλιστα εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θέματα διαφάνειας και δικαιωμάτων του πολίτη.

Πάντως η κόντρα και οι εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ Τέλλογλου και Βαξεβάνη έχει προκαλέσει και την ανάλογη συζήτηση μεταξύ χρηστών στα σόσιαλ μίντια που αναδεικνύουν και την κατάσταση που διαμορφώνεται.