Πούτιν: «Έπεσε από τις σκάλες και – Επιδεινώνεται η υγεία του» – Νέες φήμες για τον ρώσο πρόεδρο

Δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα για την υγεία του Πούτιν. Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να έχει νοσήσει με πολλές και σοβαρές ασθένειες. Τώρα το δίκτυο General SVR, υποστηρίζει ότι έπεσε από τις σκάλες

Το General SVR αναφέρεται συχνά στην υγεία του Πούτιν επικαλούμενο συνήθως πηγές από τη φρουρά του ρώσου προέδρου. Ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει ποτέ στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του ή δεδομένα ότι έχει όντως διασυνδέσεις με όσους βρίσκονται κοντά στον Πούτιν. Μία σειρά σοβαρές ασθένειες έχουν «χρεωθεί» στον ρώσο πρόεδρο, αν και ο ίδιος συνεχίζει να φαίνεται υγιής, να δίνει ομιλίες και να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά.

Τώρα το δίκτυο General SVR υποστηρίζει ότι ο Πούτιν έπεσε από τις σκάλεςτου σπιτιού του, παρά το ότι «φορά υποδήματα με αντιολισθητική σόλα όταν κινείται», όπως αναφέρει η Daily Mail που αναπαράγει το δημοσίευμα.

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα

«Ο 70χρονος Ρώσος ηγέτης, η υγεία του οποίου έχει επιδεινωθεί εμφανώς από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπέστη το ατύχημα το βράδυ της Τετάρτης όταν γλίστρησε κατεβαίνοντας τις σκάλες στο σπίτι του στη Μόσχα», υποστηρίζει το General SVR επικαλούμενο σωματοφύλακές του. Αλλά η ιστορία δεν μένει εκεί και εμπλουτίζεται με «λεπτομέρειες» που στοχεύουν στην εικόνα του ρώσου προέδρου.

«Ο Πούτιν χτύπησε στον κόκκυγα, έπεσε πέντε σκαλιά, στη συνέχεια γύρισε στο πλάι και γλίστρησε από άλλα δύο. Η απότομη πρόσκρουση του προκάλεσε ακούσια αφόδευση λόγω καρκίνου στον γαστρεντερικό σωλήνα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Τρεις αξιωματικοί ασφαλείας βοήθησαν τον πρόεδρο να μεταβεί στον πλησιέστερο καναπέ και κάλεσαν τους γιατρούς που υπηρετούν στην κατοικία. Μετά από πλήρη εξέταση, διαγνώστηκε κάκωση του κόκκυγα και των μαλακών μορίων. Δεν διαγνώστηκε κάτι κρίσιμο και το τραύμα αντιμετωπίστηκε με παυσίπονα» προσθέτει το δίκτυο.

Οι φήμες για την υγεία του Πούτιν φούντωσαν όταν σε δημόσια εμφάνισή του φάνηκε ασταθής ενώ ένα ασυνήθιστο τρέμουλο στα χέρια και τα πόδια του παρατηρήθηκε σε συναντήσεις με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.