Ένταση με Ρομά σε Μέγαρα και Ζευγολατιό -Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο

Έκλεισε νωρίτερα σε δύο σημεία η Αθηνών-Κορίνθου εξαιτίας διαμαρτυρίας Ρομά.

Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στο 40,5ο χλμ. της Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ σποραδικά σημειώνεται πετροπόλεμος στο Νομισματοκοπείο, στην Αθήνα, όπου νωρίτερα καταγράφηκαν μικροεπεισόδια, στα όρια του καταυλισμού που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά στην Αθηνών-Κορίνθου πετούν πέτρες και στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) και στο τμήμα Μέγαρα-Πάχη (μόνο προς Κόρινθο) προχώρησε η Ολυμπία Οδός, με εντολή της Τροχαίας, λόγω των συγκεντρωμένων Ρομά κοντά στα Μέγαρα και στην περιοχή του Ζευγολατιού. Γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από το 39ο χιλιόμετρο στην έξοδο Μεγάρων. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι άνοιξε ο δρόμος στα Μέγαρα, ενώ συνεχίζεται η εκτροπή στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) με εντολή της Τροχαίας.

Παράλληλα, σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων ανάμεσα σε Ρομά και διμοιρίες των ΜΑΤ, στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας στο ύψος του καταυλισμού Τσαΐρια. Επίσης, άτομα συγκεντρώθηκαν και διέκοψαν την κυκλοφορία στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας.

Κλειστή η Παλιά Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Χαλκηδόνα – Οδοφράγματα από Ρομά

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Παλιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Χαλκηδόνας, καθώς ομάδα ατόμων από καταυλισμό Ρομά της περιοχής έχουν στήσει οδοφράγματα στο δρόμο.