Μητσοτάκης από Τρίπολη: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ ανά υπάλληλο στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού

Έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ τον Δεκέμβριο για τους ένστολους σε ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό ανακοίνωσε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη λέβητα στις Σέρρες και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει τη διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Ο πρωθυπουργός λίγο πριν την ομιλία του στην Τρίπολη / Φωτογραφία: Eurokinissi / Γιώργος Βιτσαράς
«Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στον λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός λίγο πριν την ομιλία του στην Τρίπολη / Φωτογραφία: Eurokinissi / Γιώργος Βιτσαράς
Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους και δήθεν μηνύματα

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να μιλάμε για διπλές εκλογές, αλλά μόνο για εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους, για δήθεν μηνύματα. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα».

«Το ψηφοδέλτιο είναι ένα και σταθερό, αυτό που θα κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα και κυβέρνηση ξανά τη ΝΔ. Κάναμε πολλά, αλλά έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Η χώρα δεν έχει πολυτέλεια άγνωστων πολύχρωμων πειραμάτων ή από κομφούζιο πολιτικής αστάθειας. Οι διεθνείς συνθήκες και εθνικές ανάγκες απαιτούν καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες», πρόσθεσε.

Το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας

«Συσπειρώνουμε κάθε πολίτη που πιστεύει στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Το δίλημμα είναι σαφές. Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας;», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Τρίπολη / Φωτογραφία: Eurokinissi / Γιώργος Βιτσαράς
Και συμπλήρωσε: «Ας μην κρυβόμαστε, σε αυτό θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης. Ισχύει απόλυτα αυτό το ερώτημα όπως και η πεποίθησή μου ότι οι πολίτες θα απαντήσουν με μία ψήφο που κρύβει τρεις λέξεις: σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κόσμο για τη «ζεστή υποδοχή του εδώ, στην καρδιά του Μοριά», και πρόσθεσε ότι η υποδοχή και το χειροκρότημα του κόσμου τού δίνουν «τεράστια δύναμη».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε «μία Ελλάδα που αλλάζει» όπως είπε. «Έχετε ανάγλυφη την τροχιά που διέγραψε η πατρίδα μας και τους νέους ορίζοντες. Βαδίζοντας προς τις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν και κρίνουν. Είμαι σίγουρος ότι βλέπουν καθαρά, αντιλαμβάνονται σωστά και σκέφτονται συνετά έχοντας ζήσει μια καταιγίδα ψέματος. Εκτιμούν τα χρόνια της σιγουριάς και της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν. Βίωσαν αλλεπάλληλες κρίσεις και ξέρουν ποιος μπορεί να τις ξεπερνά».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οι πολίτες «προτιμούν μια κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μία τελείως λάθος κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Γνωρίζουν ότι η ακρίβεια δεν είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Δεν ρισκάρουν ό,τι έχουν κερδίσει».