Θεσσαλονίκη: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και τα προηγούμενα 24ωρα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή. 

Ο 16χρονος Ρομά, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι το βράδυ που πέρασε τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών, προκαλώντας ανησυχία για το πως μπορεί να εξελιχτεί η κατάσταση. Κάηκαν κάδοι σε διάφορες περιοχές, κάηκε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο με τον καπνό να «πνίγει» την περιοχή και το 112 να στέλνει μήνυμα σε όσους βρίσκονται κοντά στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ, πυρπολήθηκε λεωφορείο στα Άνω Λιόσια, ενώ έκλεισε και η παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας.