Ερντογάν: Αν δεν ηρεμήσουν οι Ελληνες, οι πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε σε νέους στη Σαμψούντα στο πλαίσιο των «Συναντήσεων Νέων».

Η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι «η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου».

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», πρόσθεσε.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η Τουρκία δεν θα είναι θεατής», κατέληξε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί διέξοδος για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε, σύμφωνα με το γραφείο της τουρκικής προεδρίας.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για να καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των Ουκρανών κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Δηλώνοντας ότι ο διάδρομος σιτηρών θα μπορούσε να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει διάφορα τρόφιμα και άλλα αγαθά, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι ελπίζει να βρεθεί μια λύση για τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε», αναφέρεται. 

Σήμερα Κυριακή, αναφέρθηκε επίσης ότι ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συμφωνία των σιτηρών ήταν ένα από τα θέματα της συζήτησής τους.