Απίστευτες καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέσπασε “εμφύλιος” για την kolotoumpa με τα 600 ευρώ!

Απίστευτες καταστάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Kolotoumpa για την έκτακτη ενίσχυση ένστολων αστυνομικών και λιμενικών με 600 ευρώ και την απόφαση η αρνητική ψήφος να γίνει εκ των υστέρων θετική. Μέχρι και επιστολή υπέγραψαν 235 μέλη ενώ και η «Εφημερίδα των Συντακτών» επικρίνει την αλλαγή στάσης.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και οι επιθέσεις σε βάρος τους φτάνουν στα άκρα αρκετές φορές. Η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε πράξη με τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή για την έκτακτη ενίσχυση ύψους 600 ευρώ σε κάθε ένστολο υπάλληλο αστυνομικό και λιμενικό, συμπεριλαμβάνοντας και τους σωφρονιστικούς, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Πολλά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «μαυρογιαλουρισμό» και προεκλογικό δώρο ενώ δεν έλλειψαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό για τον χρόνο που επέλεξε να το ανακοινώσει, συνδέοντας το με τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά που τότε ήταν βαριά τραυματίας.

Η καταψήφιση της ενίσχυσης από τον ΣΥΡΙΖΑ (και το ΜεΡΑ25) δεν προκάλεσε έκπληξη (σημειώνεται πως το ΚΚΕ υπερψήφισε από την αρχή). Η kolotoumpa που έγινε την επομένη με τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει την ψήφο του κάτω από το βάρος αντιδράσεων κια επικρίσεων αντιμετωπίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο με ειρωνικά σχόλια. Μόνο που στο εσωτερικό του κόμματος μετατράπηκε σε αιτία πολέμου, εσωκομματικού.

Στο πλαίσιο αυτό 235 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν κείμενο στο οποίο χαρακτηρίζουν την Kolotoumpa  για πράξη που προκαλεί «αποστροφή και έντονο προβληματισμό» και δηλώνουν ότι «σε κάθε περίπτωση διακηρύσσουμε ότι πράξεις όπως αυτή μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και δεν μας εκπροσωπούν».

«Η ψήφιση του προεκλογικού επιδόματος εξαγοράς των ενστόλων, από δυνάμεις της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς. Αφού την εμφανίζει να ταυτίζεται με απεχθείς και καταδικασμένες από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος όψεις του παλαιοκομματισμού, που καμιά σχέση δεν έχουν με την “ταξική μεροληψία” και την απαραίτητη ενίσχυση των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων το κείμενο στο οποίο τονίζεται επίσης ότι:

«Αντί να τεθεί όρος και προϋπόθεση να επεκταθεί το επίδομα σε μια σειρά από κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων κυρίως στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, μαζί με το θέμα της γενικότερης αύξησης των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε συνθήκες τρομακτικής μείωσης των εισοδημάτων, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΚΚΕ, ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το επίδομα που επιβραβεύει και παροτρύνει τους “πραίτορες” του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη, να εκτελούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το έργο της καταστολής και του αυταρχισμού».

Και καταλήγει: «Όλοι και όλες που υπογράφουμε το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή τη στάση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Ζητάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που όταν ανακοινώθηκε το επίδομα το χαρακτήρισε μέσω του αρμόδιου τομεάρχη “μαυρογιαλουρισμό του κ. Μητσοτάκη”, να επανατοποθετηθεί επί του θέματος στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση διακηρύσσουμε ότι πράξεις όπως αυτή μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και δεν μας εκπροσωπούν. Όχι στο όνομά μας!».

Η  Εφημερίδα των Συντακτών

Την ίδια στιγμή η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιοποίησε άρθρο με τίτλο «Η ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ» στο οποίο  γινεται λόγο μέχρι και για υποκρισία καθώς και ότι «έχουν χάσει εντελώς την μπάλα».

Τονίζεται επίσης μεταξύ άλλων ότι «Μετά από όλο αυτό όμως θέλουν να βρίσκονται μαζί μας, δίπλα μας, στις πορείες διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου. Κάνουν και καλέσματα μάλιστα. Πολιτική υποκρισία αίσχιστου είδους»