Σταθερή αξιακή στάση -Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή προς όφελός τους. Το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση για ακόμη μια φορά, αλλά εμείς έχουμε μάθει να πολεμάμε για τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Ο χρηματισμός της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας από κράτος εκτός ΕΕ, προκειμένου να ευνοήσει στην ΕΕ τα συμφέροντα του κράτους αυτού, δεν είναι μόνο ποινικό αλλά και εθνικό θέμα.

Και σας υποσχόμαστε για ακόμη μία φορά ότι, για θέματα διαφθοράς δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, όπως τόνισε και ο πρόεδρός μας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, όταν το ζήτημα προέκυψε, απαντήσαμε αυτόματα και καθαρά με διαγραφή. Όσο για το ερώτημα, γιατί δεν την διαγράψαμε αφού την θεωρούσαμε τους τελευταίους μήνες «Δούρειο Ίππο» της Ν.Δ., που επιμόνως μας ρωτούν τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το λέμε και το ξαναλέμε για να το κατανοήσετε επιτέλους. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ λειτουργούμε δημοκρατικά και θεσμικά!

Δεν είμαστε κόμμα που ο πρόεδρός μας «αποφασίζει και διατάζει» μόνος του, όπως κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δικό του το κόμμα, κάνοντας τον νταή ή παρακολουθώντας τους υπουργούς του, μην τυχόν θίξουν τα συμφέροντά του ή τα συμφέροντα που αφορούν επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας. Και μη μου πείτε ότι και ο κ. Χατζηδάκης απειλούσε την εθνική ασφάλεια!

Εμείς, δεν τα κρύβουμε κάτω από το «χαλί» όπως κάνουν οι άλλοι, γιατί δεν είμαστε οι άλλοι, και το έχουμε αποδείξει μέσα στα χρόνια, ξεσκεπάζοντας εμείς οι ίδιοι τους διεφθαρμένους του κόμματός μας, ενεργώντας συντονισμένα με τις αρχές για την κάθαρση, πάντα με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας. Αυτό δεν το έχει κάνει ποτέ άλλο κόμμα, που έχει κυβερνήσει, για τους διεφθαρμένους του. Οι άλλοι απλά τα κουκουλώνουν με τροπολογίες νόμων ή μουλωχτά τα περνούν σε άσχετα νομοσχέδια, για να τους βγάζουν «λάδι», γιατί δυστυχώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα και τα λεφτά πολλά.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν μάθει να βάζουν εμπόδια στη δικαιοσύνη και στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Έχουν υπονομεύσει τη διάκριση των εξουσιών πολλές φορές. Αυτοί είναι που κάνουν πλάτες στα συμφέροντα για να θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ένας πολιτικός αρχηγός οφείλει με τις αποφάσεις του να εκπέμπει πολιτική ουσία και όχι παραπολιτική, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με γνώμονα πάντα το «αποφασίζω και διατάζω».

Θυμάμαι, όταν ήμουν παιδί, έβλεπα στην τηλεόραση της χούντας που έλεγε, αποφασίζουμε και διατάζουμε. Βγάζοντας διαγγέλματα αποφάσιζαν ο, τι ήθελαν για το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Δυστυχώς αυτό γίνεται και σήμερα από την σημερινή κυβέρνηση, που έχει καταργήσει το σύνταγμα, την βουλή, τα δικαιώματα μας, τα πάντα.

Απλώνουν τους φόβους παντού, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία τον τρόμο. Παίζουν με τον λαό και τα καθημερινά προβλήματα του και παίρνουν άλλες διαστάσεις.

Το χειρότερο πράγμα για έναν λαό είναι να απελπιστεί τόσο, σε σημείο που να θεωρεί πως κάθε κίνηση αντίστασης του είναι χαμένη. Πως κάθε προσπάθεια αντίδρασης του είναι μάταιη.

Όλο αυτό όμως το ζοφερό τοπίο με το οποίο μας έχουν «αλυσοδέσει» μπορεί να διαλυθεί.

Υπάρχει φως και θα το βρούμε μαζί!