Η πρόταση Ανδρουλάκη είναι συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα και Βαρουφάκη

Με καυστικό τρόπο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Η τροχιά συμπόρευσης του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ταχύτατα και κλιμακώνεται» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πολιτική τρικυμία» και «πράγματα ασυνάρτητα και αντιφατικά».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Ανδρουλάκης «ζητά από τη μια να οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να σχηματισθεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» και αναρωτιέται: «Με ποιον τρόπο άραγε;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον κ. Ανδρουλάκη ότι «παρότι οι απόψεις του προδίδουν πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, η οποία τον οδηγεί να λέει πράγματα ασυνάρτητα και αντιφατικά, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για το αύριο της χώρας είναι ουσιαστικά η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη».

Και κατέληξε: «Όνειρα μπορούν, βέβαια, να κάνουν όλοι. Ακόμα και αν για τους πολλούς δεν είναι απλώς παρωχημένα, αλλά σκέτος εφιάλτης».

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «ένα ποτάμι σύγχρονων προοδευτικών ιδεών, που θα ανατρέψει κατεστημένα. Που θα στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και να δημιουργήσει μία προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή», καθώς και μια «κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει τίποτα την περιπέτεια Τσίπρα-Καμένου» για να συμπληρώσει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο θα μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία».