Στη Χειμάρρα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και αναβλήθηκε, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Νωρίτερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρέθηκε στα Τίρανα και συναντήθηκε με την Αλβανίδα ομόλογό του, Ολτα Χάκα, έκανε αναφορά στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τρεις περιοχές, Δερβιτσάνη, Λιβαδειά και Χειμάρρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Χειμάρρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου για την υποδοχή του πρωθυπουργού.

Γιατί είχε αναβληθεί η επίσκεψη στις 7 Δεκεμβρίου

Στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στην Αλβανία για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, είχε προγραμματίσει επίσκεψη στις τρεις περιοχές της Β. Ηπείρου, τη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη.

Ωστόσο η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η πτήση ελικοπτέρου προς τις τρεις περιοχές.