Πώς θα καταλάβεις εάν σε αγαπάει ο σκύλος σου

Είναι γνωστό ότι τα σκυλιά είναι ευγνώμονα που τους προσφέρουμε τροφή, στέγη και αγάπη και δε διστάζουν να μας το δείξουν κουνώντας τις ουρές τους και γλείφοντας μας το πρόσωπο συνεχώς. Ισχύει όμως ότι οι σκύλοι αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους όπως και νά ‘χει; 

Διάβασε παρακάτω μερικούς τρόπους για να το επιβεβαιώσεις!

Κούνημα της ουράς

Η ουρά του σκύλου σου μπορεί να δείξει μια ολόκληρη σειρά συναισθημάτων και ένα κούνημα από αυτά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ευτυχισμένος. Ωστόσο, θα ξέρεις ότι ο σκύλος σου σε λατρεύει, γιατί θα σου χαρίσει ένα ολόσωμο κούνημα, το οποίο ξεκινά από τους ώμους του και συνεχίζει μέχρι την άκρη της ουράς του. Η ουρά τους θα περιστρέφεται σαν έλικες από ελικόπτερο. Αυτός ο τύπος κουνήματος της ουράς προορίζεται συνήθως για άτομα που είναι ξεχωριστά για αυτούς, δηλαδή που παρατηρείται περισσότερο όταν τα σκυλιά βλέπουν τους ιδιοκτήτες τους.

Αγκαλιά

Ο σκύλος σου μπορεί να επιλέξει να κουλουριάζεται όπου θέλει. Έτσι, όταν σε αγκαλιάζει, σε επιλέγει συνειδητά. Αυτό μπορεί να ποικίλλει από ολόσωμες αγκαλιές, μέχρι να γέρνει πάνω σου για να σου ζητήσει λίγη αγάπη. Αγκαλιάζει, όμως, με δικούς του όρους κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί εσύ να θες να τον σφίγγεις όλο χαρά, αλλά αυτός να νιώθει πολύ μεγάλο στρες με αυτό.

Γλείψιμο

Το γλείψιμο του σκύλου μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ένας από τους λόγους που ο σκύλος σου μπορεί να σε γλείψει, θα είναι η στοργή. Αναζητούν την προσοχή σου επειδή θέλουν να αλληλεπιδράσουν μαζί σου και το γλείψιμο είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος για να τραβήξει την προσοχή σου.

Θέλει να κοιμάται κοντά σoυ

Τα σκυλιά, από τη φύση τους, κοιμούνται σε αγέλη το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετούν τη μύτη τους στον άνεμο για να συλλάβει τυχόν μυρωδιές που μπορεί να σηματοδοτούν απειλή. Όταν το κουτάβι σου χώνεται δίπλα σου ή θέλει να κοιμηθεί στο δωμάτιό σου, είναι σημάδι ότι σε εμπιστεύεται και νιώθει ασφάλεια.

Μοιράζεται τα παιχνίδια του

Ο σκύλος σου μπορεί μερικές φορές να σε πειράζει με το παιχνίδι του όταν θέλει να παίξει, αλλά σε μια αληθινή χειρονομία στοργής, θα το παρουσιάσει ως δώρο. Θέλει να μοιραστεί το πιο πολύτιμο πράγμα τους με το άτομο που τους ενδιαφέρει.