Το Τεχνικό Πρόγραμμα ως ένα τεράστιο εργαλείο Ανάπτυξης του Δήμου και Εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών

Το τεχνικό πρόγραμμα που μας παρουσιάστηκε εμπεριέχει χαμηλό εύρος δραστηριοτήτων, με λιγοστά έργα και παρεμβάσεις σε αναπλάσεις, συντηρήσεις και ό, τι άλλο στο κατασκευαστικό κομμάτι.
Κάθε έτος έχουμε να κάνουμε με φτωχά τεχνικά προγράμματα από κάθε άποψη και με βαθμό υλοποίησης ιδιαίτερα χαμηλό.
Τα τεχνικά προγράμματα του Δήμου μας, κάθε έτος, αφήνουν ένα ίδιο στίγμα, της απλής τυπικής διαδικασίας και του αισθήματος της μη ικανοποίησης, αντί παραδείγματος χάριν για ένα στίγμα από μια σύνθεση στοιχείων όπως του οραματισμού, του προγραμματισμού και της αποτελεσματικότητας.
Οι Τοπικές Κοινωνίες και τα Τοπικά Συμβούλια περιμένουν από την Δημοτική αρχή, επίλυση σε ένα μεγάλο πλήθος προβλημάτων και ζητημάτων βάση των αιτημάτων τους και βάση της αντικειμενικότητας βεβαίως.
Οι Τοπικές Κοινωνίες και τα Τοπικά Συμβούλια περιμένουν από την Δημοτική αρχή, δημιουργία Υποδομών (σε τομείς Ανάπτυξης), χρήσιμα και απαραίτητα Κατασκευαστικά έργα για την καθημερινότητα και Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.
Περιμένουν δηλαδή, το αυτονόητο, μια καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου, όπου ο Δήμος μπορεί να συντελέσει σε αυτό κι έχει υποχρέωση να κάνει.
Δεν θέλω να περνάει από την σκέψη μου, το τι έργα και τι αλλαγή εικόνα θα μπορούσε να είχε δεχθεί ο Δήμος μας, τα χωριά μας, η έδρα του Δήμου τα Ψαχνά, που τόσο πολύ υπάρχει η ανάγκη της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού εάν επικρατούσε η αντίληψη πως το τεχνικό πρόγραμμα είναι ένα τεράστιο εργαλείο κι ένα πεδίο εφαρμογής που με την κατάλληλη γνώση (σωστή του χρησιμοποίηση και εφαρμογή), κάθε τέλος ενός έτους θα μπορούσαμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της ωρίμανσης και της υλοποίησης έργων και μελετών.
Η Δημοτική αρχή δείχνει ξεκάθαρα τις σοβαρές ανεπάρκειες και αδυναμίες στο να εντάσσει μελέτες και έργα σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό προς μόχλευση κονδυλίων.
Διαθέσιμα Χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία ως προς την άντληση χρηματοδοτήσεων αποτελούν πρόκληση για μια Δημοτική αρχή. Πρόκληση.. σχετικά με τις δυνατότητες Ανάπτυξης, Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών και Διαχείρισης ζητημάτων του Δήμου.
Ικανοποιημένος θα ήμουν, εάν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ήταν ένα οργανωμένο τεχνικό πρόγραμμα με ξεκάθαρες Βραχυπρόθεσμες, Μεσοπρόθεσμες και Μακροπρόθεσμες στοχευσεις και που θα φανέρωνε σημαντικούς παράγοντες, όπως της προτεραιοποίησης και ομαδοποίησης των έργων, της ορθής χρήσης χρηματοδοτικών εργαλείων και αξιοποίησης πηγών χρηματοδότησης.
Βασίλης Σιμιτζής Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων